mariposa, de yoga retreat ibiza 2022

Van zondag 8 mei tot vrijdag 13 mei (deze is volgeboekt)
&
Van zondag 6 november tot vrijdag 11 november

one day retreat ibiza

Over Lauri Berkhoudt, host en teacher van Mariposa

Als modemeisje (dat is lange tijd mijn bijnaam geweest) werkte ik jarenlang in een mannenwereld. Ik was moderedacteur bij FHM, Esquire en Men's Health. Ik ben gek op mannen en voel mij thuis in een nuchtere wereld zonder 'gedoe'. Al ben ik minstens zo dol op vrouwen.

Van jongs af aan heb ik een grote nieuwsgierigheid naar het Oude-Egypte, reïncarnatie, het heelal en de dood. Toen de dood van één van de belangrijkste mensen in mijn leven ineens daar was, belandde ik in een diepe depressie. Mijn hele piramide van Maslow stortte in. Waarbij ik uiteindelijk op het juiste levenspad terecht ben gekomen dankzij vastberadenheid en spiritualiteit. Ik ontdekte hoe therapeutisch yin yoga voor mij was en wilde dit doorgeven. Sindsdien is dat waar ik elke dag voor leef: om alles wat ik leer door te kunnen geven, zodat jouw lichtschakelaar weer aangaat.

Sinds vier jaar woon ik op Ibiza, organiseer ik retreats van een halve dag, hele dag of een week. Ben ik Reiki Master en schrijf ik nog steeds, maar dan over spiritualiteit (al dan niet met een knipoog). 

"

Het beste cadeau aan jezelf is een retreat bij Lauri. Of dat nou een halve dag, een hele of een week is. Lauri heeft een fijne kalme energie bij zich, waardoor ik me elke keer weer direct rustig voel worden. Ik heb tientallen yogasessies en meditaties van haar bijgewoond en inmiddels ook reiki gekregen, maar in woorden uitleggen wat het met je doet blijft lastig. Ik kan alleen maar zeggen: gun het jezelf en ga het ervaren."

Esmée Noëlle

Journalist & influencer

"

Vanaf het eerste moment vond ik de Reikisessie met Lauri betoverend. Meteen toen ik ging liggen, voelde ik direct dat ze met mij aan de slag ging. Het voelde alsof ik in een diepere versie van mezelf terecht kwam. Alsof ik meteen in het diepste punt van een meditatie gezogen werd. Het was bovenal heel liefdevol en ik voelde mij onoverwinnelijk.”

Jessie Jazz

Founder She Flore

yoga retreat ibiza 2023

"

Lauri weet als geen ander gevoel en fun met elkaar te combineren. Door haar gevoeligheid en empathisch vermogen, geeft zij je het gevoel van veiligheid. Hierdoor kan ik mij volledig openstellen, overgeven en ervaren dat alles goed is zoals het zich aandient. Naast de rust die Lauri overbrengt, is er ook ruimte voor joy en sparkles. Door deze combinatie voel ik me altijd weer opgeladen en positief na een sessie van Lauri!”

Melanie

Yogadocente en (adem)coach

De belofte van Mariposa: de yoga retreat Ibiza, van 8 tot 13 mei, 2022.

yoga retreat ibiza 2022

Tijdens de Mariposa retreat Ibiza, zullen wij je volledig ontzorgen. Doordat je niet meer hoeft na te denken over dagelijkse keuzes, zal je meer ruimte ervaren voor je hartwensen. Wat wil ik nu eigenlijk? Wat heb ik daarvoor nodig? Wat kan ik nu veranderen? 

Deze yoga retreat Ibiza werkt als een resetbutton en oplader. Ontdek hoe je jouw batterij weer kunt opladen en vooral hoe je jouw energie behoudt. Na afloop voel je je opgewekt met 50% meer energie. 

yoga retreat ibiza 2022

Mariposa is de ultieme vorm van selfcare. Waar je veel spirituele, wetenschappelijk onderbouwde en praktisch toepasbare tools aangereikt krijgt. Ontdek wat bij je past. Wat neem ik mee naar huis en hoe integreer ik dit alles? 

Verschillende yogastijlen wisselen elkaar af. Van zachte en reflecterende yin, tot actieve en dynamische vinyasa yoga. Met daarbij een speciale Yoga Nidra-sessie. Deze vorm van yoga omschrijft zich het beste als een geleide meditatie die je thuisbrengt bij jezelf. Waarbij je zelfhelende vermogen geactiveerd wordt . 

Het is een Oosterse wijsheid en een tegeltjescliché tegelijk, maar de stilte spreekt meer dan duizend woorden. Ontdek de kracht van stilte; zonder telefoon, zonder te praten, zonder te doen. Dagelijks een uur alleen maar zijn, te midden van de natuur. Dit is het beste medicijn. 

Tijdens Mariposa in mei komt Dennis Rademaker een waanzinnige XL-workshop geven. Een ware boost voor het zelfvertrouwen. Krav maga en kickboksen staan centraal in deze workshop van tweeënhalf uur. De andere XL-workshop heeft alles te maken met de Wim Hof-adem en het ijsbad, voor wie wil. Gegeven door Suzanne Boersma, Wim Hof-instructeur.

Dit is de MARIPOSA yoga retreat Ibiza 2022 by One Day Retreat Ibiza x Nyepi

✓ 5 of 6 overnachtingen in een super-de-luxe Ibiza-villa met zwembad en sauna.
✓ Stiltemomenten.

✓ Dagelijks een yogasessie in verschillende stijlen (o.a. yin & yang).
✓ High Intensity Interval Training (de hartslag gaat omhoog).

✓ Meditaties, ademhalingsoefeningen & mindfulness.
✓ Deeprelax Yoga Nidra-sessie.
XL-ademworkshop door Wim Hof-instructeur Suzanne Boersma
Reiki Group Healing.
XL-confidence boost workshop met Krav Maga en kickboksen van Dennis Rademaker.
✓ Hike door de schitterende natuur van Ibiza.
✓ Vegetarisch & vegan eten, 3x per dag bereid door een chef.
✓ Genoeg vrije tijd om te relaxen.
✓ Magische closing ceremonie op de laatste avond.
✓ Programma van 8 tot 13, 2022.
✓ Je kunt gratis nog een extra nacht in de villa verblijven op basis van logies (check-out zaterdagochtend 10:00 op 14 mei, 2022). 
✓ De maximale groepsgrootte is 15 personen.

Prijs vanaf 1699,- op basis van een gedeelde cabana.

ja, dit wil ik boeken

Dit is de villa MARIPOSA waar je verblijft tijdens de yoga retreat Ibiza 2022

✓ Serene en super-de-luxe Ibiza-villa nabij Cala Tarida en Cala Comte.
✓ Zeven slaapkamers in de villa.
✓ Vier houten cabana's op het terrein. 
✓ Maximaal 15 deelnemers.

✓ Aan twee zijden zeezicht.
✓ Te midden van de natuur, met veel privacy en geen nabije buren.
✓ Met royaal zwembad, houten yogadeck en sauna.
✓ Grote binnenruimte voor workshops, indien het regent.

direct boeken
Mariposa by One Day Retreat Ibiza x Nyepi

Prijzen yoga retreat Ibiza 2022

Alle prijzen zijn per persoon en op basis van een gedeelde kamer of cabana. Kom je alleen (dit raden we aan voor de beste ervaring), dan kun je een kamer delen. Wil je liever een kamer helemaal voor jezelf? Dan betaal je een eenpersoonstoeslag van 50%. 

 

Ben je alleen? Dan zorgen wij dat we jou bij de juiste persoon indelen. Kom je met meerderen? Ook dan hebben we fijne opties, mail voor je boekt altijd even naar info@onedayretreatibiza.nl

ik wil nu boeken

Er zijn vier kamers beschikbaar op eenpersoonsbasis. Je betaalt dan een extra fee van 50% op de gemiddelde prijs, waardoor je extra privacy hebt en je jezelf helemaal kunt terugtrekken in alle rust.

ik wil nu boeken

''Een week thuis na de Mariposa Retreat. Wat een mooie bijzondere ervaring was dit met zoveel lieve vrouwen om mij heen. De sfeer was liefdevol en iedereen was zo betrokken en oprecht met elkaar.  We hadden onze eigen bubbel. De dagen waren heel fijn ingedeeld. Fijne ochtendsessies met yoga en meditatie en het ontbijt in rust en stilte met een ontzettend mooi uitzicht. Genoeg tijd om jezelf even terug te kunnen trekken, een mooie hike langs de zee en door het bos, verschillende workshops die mij zoveel geleerd hebben maar ook geïnspireerd. Er bestaat zoveel moois waar we ons vaak niet van bewust zijn. Lauri zelf is heel persoonlijk, open en lief. Je ziet en voelt dat zij alles met liefde doet en deelt. Alles was tot in de puntjes geregeld. Zelfs met alle allergieën die ik heb was iedere dag weer zo goed rekening mee gehouden! Dankzij de top kok in de villa. Ik voelde mij hier thuis, geliefd en gehoord. 💓''

Louelle

''Ik had nooit verwacht dat een week zoveel impact op me zou kunnen hebben maar het tegendeel is waar.
Ik denk dagelijks aan jullie , wat heb ik in die week een hoop liefde mogen ontvangen, dat realiseer je pas als je thuis bent.
Wat heeft het mij gegeven, de rust die ik nu dagelijks opzoek, me terugtrekken uit mijn drukke leven is een verademing, ik wist niet dat stilte zo heerlijk is,
De muziek zet ik dagelijks op, dat geeft me rust en ik kan dan even heerlijk gaan zitten even niets doen. De combinatie van yoga, de reiki die ik heb mogen ontvangen en het dicht bij mezelf blijven, het heerlijke eten wat met liefde werd bereid door Davide, de wandelingen, zo mooi! Ik ben dankbaar voor elk moment, ook mogelijk gemaakt door Melanie en Pien, zo speciaal, en wat een prachtige plek was het met de zonsondergang!''

Dank je wel voor deze hele mooie speciale ervaring, ik voel de warmte nog om me heen.

Jacqueline

''Het is lastig voor mij om Mariposa in een paar woorden te omschrijven, het was gewoonweg magisch. Ik heb gedurende deze week enorm genoten van alle lieve vrouwen die ik heb mogen ontmoeten, de prachtige villa, het heerlijke eten (3x daags bereid), de prachtige sessies, de fijne afwisseling tussen rust en actief bezig zijn, de flexibiliteit van de organisatie en het magische Mariposa team. Wat bij mij de meeste indruk heeft achtergelaten is hoe Lauri met haar team in staat is geweest om een groep onbekenden binnen een paar dagen zo in verbinding met elkaar te brengen, dat het leek alsof we elkaar al jaren kenden. De openheid, de liefde naar elkaar en voor elkaar, gaven mij alle ruimte om uit mijn cocon te mogen komen en als een vlinder mijn vleugels uit te mogen slaan.''

Riëlle

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen

Wat is inclusief in de retreat? En wat is exclusief?

De Mariposa yoga retreat Ibiza 2021 van One Day Retreat Ibiza x Nyepi omvat het volgende.

Inclusief:
- 5 of 6 overnachtingen (het programma duurt 5 dagen, waarbij je op vrijdag 13 mei na het ontbijt rechtstreeks naar huis kunt vliegen. Of verblijf op basis van logies nog tot zaterdagochtend 14 mei (check-out 10:30). 
- aankomst vanaf 12:00 op zondag 8 mei. Deze dag is lunch+diner inclusief.
- overige dagen ontbijt/lunch/diner bereid door een chef
- op de 6e dag, de dag van vertrek (vrijdag 13 mei) wordt er ontbijt geserveerd. Daarna stopt het programma en kun je nog een extra nachtje blijven slapen tot zaterdagochtend 14 mei, 09:00 (op basis van logies).
-  vijf yogasessies
- Wim Hof ademworkshop door Suzanne Boersma met ijsbad
- Deeprelax Yoga Nidra-sessie
- Reiki Group Healing
- Hike door de schitterende natuur
- Onbeperkt thee, water en gezonde snacks.

Exclusief:
- vliegtickets
- vervoer van en naar de luchthaven
- mocht je er dagelijks op uit willen, dan raden wij het aan om een auto te huren via MotoLuis of DoYouSpain. We brengen graag deelnemers met elkaar in contact om auto's en taxi's te delen. Elke dag heb je zo'n 2 uur vrije tijd in de middag. 

Hoe kom ik bij de locatie?

Wij raden het aan om een auto te huren, deze kun je eventueel met andere deelnemers delen. 

Ook is het mogelijk om met de taxi van en naar de locatie te reizen. Deze kost ongeveer 40 euro per rit. Indien wij je vluchttijden weten, kunnen we kijken of je gekoppeld kan worden aan andere deelnemers, zodat de kosten gedeeld kunnen worden. 

Ik weet niet zeker of de yoga retreat ibiza 2022 wel geschikt is voor mij?

Laten we elkaar beter leren kennen via Zoom, dan kunnen we je twijfels bespreken en weten wij ook of je de juiste deelnemer bent voor deze retreat.

Kan ik het programma van dag tot dag bekijken?

Wij delen graag een deel van het programma met jou. Dit is een indicatie van hoe een dag eruit ziet. Workshops kunnen namelijk van dag tot dag wisselen, in verband met weersomstandigheden. De dag van aankomst staat vast en de dag erop is een indicatie van het programma.

Zondag 8 mei
12:00 check-in
14:00 - 16:00 Openingsceremonie & lunch
16:00 - 17:30: vrije tijd
17:30 - 19:15: landen, inspannen & ontspannen (met o.a. meditatie en ademhalingsoefeningen)
19:30: Diner

Maandag 09 mei
08:15 - 09:15 Vinyasa flow 
09:30 - 10:30 Ontbijt
10:30 - 11:30 Unpluggen in de natuur (een uur in stilte voor jezelf)
11:30 - 15:30 Hike & picknick 
15:30 - 17:30 Vrije tijd 2 uur
17:30 - 19:15 I AM inquiery
19:30 -20:30 Diner

Ik heb nog nooit yoga gedaan, is dit erg?

Nee, dit is geen enkel probleem. De sessies zijn geschikt voor alle niveaus. Heb je een blessure? Laat het dan weten. Het is wel belangrijk om een goede conditie te hebben. 

Hoe gaat het annuleren in zijn werk (o.a. met Covid-19)?

De tijden zijn nog steeds onzeker. Niet alleen voor jou, maar ook voor ons. Wij willen graag zo helder mogelijk zijn wat annuleren betreft. Dit is alleen mogelijk indien:

Alleen in het geval van een wereldwijde lockdown, waarbij er wereldwijd niet meer gevlogen wordt (code oranje en rood zijn dus geen geldige reden om te annuleren - dit geldt zowel voor Ibiza als Nederland). Zullen wij genoodzaakt zijn om de retreat te annuleren, of kan jij annuleren. Mariposa vergoedt in dit geval 90% van de prijs. Dit, omdat ook wij kosten maken die niet 100% worden vergoed vanwege strengere annuleringsvoorwaarden van o.a. de villa/chef etc. Op deze manier zullen we met zijn allen het verlies dragen van 10% per gast en het overige deel vanuit ons -de organisatie-. 

Wanneer er code oranje of zelfs rood geldt of het advies om niet te reizen dan kan de yoga retreat Ibiza 2021 gelukkig gewoon doorgaan. Dit is dan ook geen geldige annuleringsvoorwaarde. 

Positoeve test, waardoor je niet kunt vliegen? Je kunt je hiervoor eventueel laten verzekeren, zodat je dit risico wegneemt. Dit risico ligt bij jou, de gast.

Iemand anders voordragen: indien je wenst te annuleren om welke reden dan ook, dan kun je iemand anders voordragen. Wij rekenen hier geen extra kosten voor (mits er geen speciale dieetwensen zijn, dan rekenen we 50,-). Dit kan tot 72 uur van te voren. Mocht er een wachtlijst zijn, dan kunnen wij natuurlijk met je meedenken.

Lees hier de volledige algemene voorwaarden door.

Hoe zit het met Covid-19 maatregelen?

Schoonmaakrichtlijnen

 • Er worden reinigingsmiddelen gebruikt die effectief zijn tegen het coronavirus.
 • Linnengoed, handdoeken en wasgoed worden gewassen in overeenstemming met de richtlijnen van de lokale autoriteiten.
 • De accommodatie wordt tussen de verblijven door ontsmet.
 • De accommodatiepartner waarmee we samenwerken volgt de richtlijnen van de lokale autoriteiten.

Veiligheidsvoorzieningen

 • Handdesinfecterend middel is beschikbaar 
 • We vragen van elke deelnemer om vooraf een test te doen, antigen of een PCR-test.*
 • Een EHBO-kit is aanwezig.

*Iedereen die in de villa aankomt is negatief getest. Waarbij we daarna leven als familie. Er wordt geen afstand gehouden. 

Kan ik vooraf aangeven waar ik wil slapen?

Het is natuurlijk best spannend om niet te weten bij wie je op een kamer ligt. Aan de hand van een korte vragenlijst matchen wij deelnemers met elkaar. Ook kun je ervoor kiezen om een kamer helemaal voor jou alleen te boeken. Dit geeft het meeste rust en deze kamers zijn beschikbaar tegen een eenpersoonstoeslag van 150%. Wij doen ook ons best om mannen bij elkaar te plaatsen en vrouwen bij elkaar.

Kom je met drie personen? Dan raden wij de master bedroom aan, hier kunnen drie mensen riant verblijven.

Kom je met vier personen? Stuur ons dan een mail (info@onedayretreatibiza.nl, dan hebben wij een gekoppelde kamer beschikbaar.

Alle slaapkamers beschikken over airconditioning en hebben een eigen badkamer. De cabana's beschikken over een straalkachel en in de villa is centrale verwarming aanwezig.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Via de website kun je direct betalen. Mocht je dolgraag willen en lukt het nu (nog) niet om alles te betalen? Dan bespreek ik graag de mogelijkheden met jou.

Stuur een mail naar: info@onedayretreatibiza.nl om te overleggen.

Kan ik speciale dieetwensen doorgeven?

De chef kookt dagelijks vegetarisch/vegan en zoveel mogelijk suiker- en glutenvrij. Natuurlijk is het mogelijk om voedselallergieën door te geven. Zodat hij hier zoveel mogelijk rekening mee kan houden. 

Slaap je zelf op de locatie?

Ja, ik (Lauri Berkhoudt) slaap op de locatie. Tevens heb ik een assistent die mij zal bijstaan en een centraal aanspreekpunt is.

Wat als ik langer wil blijven op Ibiza?

Dat kan natuurlijk. Het is sowieso fijn om een dag eerder aan te komen, zodat je even rustig alleen kunt landen. Huur bijvoorbeeld een plek in de buurt: Hostal La Torre) is een aanrader. Verder zullen wij San Antonio niet aanraden. Dan is Figueretas/Ibiza-stad mooier om te verblijven.

Klik op deze link voor fijne opties om voor of na de retreat te verblijven.

Wat doet het weer in mei?

In mei is het al erg aangenaam op Ibiza. Het is nog geen zomer, dus een lange broek en vest zijn handig. Zeker in de avond, want dan koelt het nog flink af. Ook valt er iets meer regen in mei dan in de zomer. Dit terwijl er ook prachtige stranddagen tussen zitten. Neem daarom zowel voldoende warme truien als je bikini, shorts etc mee. 

De villa beschikt zowel over een yogadeck buiten als een binnenruimte. Waarbij wij ons programma flexibel kunnen aanpassen aan de weersomstandigheden.

Wat dien ik mee te nemen naar de retreat?
 • yogakleding of sportkleding waar je goed in kunt bewegen
 • sneakers/sportschoenen
 • slippers, pantoffels.
 • pyjama om in te slapen
 • chillpak
 • zwemkleding
 • zomer en winterkleding (zorg dat je een lekker warme trui of vest meeneemt) + een jas
 • zonnebrand
 • zaklamp voor als je in de cabana slaapt
Contact

Is dit iets voor jou? Laten we bellen, Zoomen of mailen.