FAQ

Lees hier het antwoord op de meest gestelde vragen over de retreats en Ibiza-tips, want ja ook daar stroomt onze mailbox mee vol. Daarom delen we hier ook een aantal fijne hotels/locaties om te verblijven.

Waar vind ik de agenda?

Mail ons wanneer je op Ibiza bent en we kijken wanneer er beschikbaarheid is. Onze half-day mix&meet retreats vinden plaats van maandag tot en met vrijdag. Mocht je een specifieke datum in gedachte hebben, laat het ons weten en anders van wanneer tot wanneer je hier bent (min de aankomst- en vertrekdagen).

Mail: info@onedayretreatibiza.nl

Waar vinden de retreats plaats?

We bieden verschillende locaties aan. We doen ons best het schema zo goed mogelijk te volgen, echter zullen we soms lastminute dienen af te wijken. Dit kan komen door het weer of een verandering van teacher.

Hier vind je de locaties en de beschrijving van het programma of volg onderstaande link.

Locaties

Hoe kom ik op de locatie?

Iedereen komt met eigen vervoer naar de plek waar we verzamelen. We raden het aan om een auto te huren en anders de taxi te nemen. Het openbaar vervoer komt vaak niet op de plekken waar we verzamelen.

We krijgen soms het verzoek voor carpoolen. Dit kunnen we voor de heenreis niet regelen, omdat het voor ons onmogelijk is om alle deelnemers te vragen waar ze verblijven. Hier hebben we in het seizoen helaas geen tijd voor. Ons advies is: om de heenreis met de taxi te komen indien je geen auto hebt. Op de terugweg gaan er meestal mensen dezelfde kant op, dus wie weet heb je geluk en kan je carpoolen. Ook is er altijd wel iemand die je kan afzetten bij een taxistandplaats.

Waar kan ik het programma van de half-day mix&meet retreat vinden?

We passen het programma aan de locatie en teacher aan. Zo heeft elk van ons een eigen specialiteit. Via onderstaande link kun je het programma bij de locatie vinden. Pin ons hier niet 100% aan vast, want we vinden het fijn om ter plekke op de behoefte in te spelen. Maar dit is wel wat wat je globaal kunt verwachten.

Locaties

Bieden jullie ook nog de one-day retreats aan?

One Day Retreat Ibiza is begonnen om het gat te dichten tussen een yogasessie van een uur en een weekretraite. Na 2020/2021 is er veel veranderd, ook voor ons. Bij toeval ontdekte we dat de half-day retreat voor alle partijen fijner is. Een dag is erg lang en intensief, waarbij het tijdens veel maanden ook te warm is op Ibiza voor een hele dag.

Geloof ons als we zeggen dat je net zo ontspannen zult zijn of misschien nog meer, omdat een halve dag nets minder intensief is. Daarbij heb je altijd de middag vrij, zodat er niet een hele vakantiedag in beslag genomen wordt. Hierdoor komen er ook steeds meer partners van mee, omdat de drempel lager ligt. Iets wat we alleen maar supporten.

Vanwege dit alles bieden we nu voornamelijk de mix&meet half-day retreat aan. Alleen privé groepen kunnen een one-day retreat boeken in het voor- en naseizoen.

Zijn er ook weekend of week retraites?

Op dit moment is er geen week retraite gepland. Wel zijn we van plan om in de winter van 2024 de Weekend Break weer terug te laten komen. Deze zullen we altijd lastminute plannen. Mocht je hiervoor op de mailinglijst willen, stuur dan een e-mail met het verzoek om op de mailinglijst te komen. Of volg ons via Instagram.

Mail naar info@onedayretreatibiza.nl

https://www.instagram.com/onedayretreatibiza/

Wat kost de half-day mix&meet retreat

De prijs is 69,- per persoon.

Kan ik de half-day retreat annuleren?

De schoonheid van Ibiza ligt in het feit dat alles hier plotseling kan veranderen. Plannen worden opzij geschoven, en voor je het weet bevind je je dansend tot de ochtendzon in de club. Voor ons resulteert deze onvoorspelbaarheid echter ook in een aanzienlijk aantal no-shows. Vanwege onze beperkte beschikbaarheid kan dit behoorlijk onhandig zijn. Daarom is het niet mogelijk om op korte termijn te annuleren, ongeacht de reden (kater/onvoorziene omstandigheden/ziekte).

Annulering:

tot 72 uur van te voren kun je kosteloos annuleren. Daarna wordt het gehele bedrag via een online-betalingslink of betaalverzoek in rekening gebracht, ongeacht de reden van annulering (ziekte/kater/overmacht).

Als je bijvoorbeeld de retreat wilt verplaatsen naar een andere dag, zullen we verkennen welke mogelijkheden er zijn. Stuur ons een e-mail naar: info@onedayretreatibiza.nl

Privéretreats:
Voor privéretreats vragen we een niet-terugvorderbare aanbetaling om je reservering te bevestigen.

Voor welke leeftijd is de half-day retreat? En kan ik meedoen met een blessure, zwangerschap etc?

De half-day retreat is geschikt voor mensen van 18 tot +/- 65 jaar. Mits er een goede conditie is. We krijgen soms de vraag of er ook kinderen mee kunnen doen, net zoals in een sportschool geldt er een minimumleeftijd. Mocht er iemand van 17 mee willen doen met heel veel meditatie-ervaring, dan kunnen we natuurlijk een uitzondering maken. Hetzelfde geldt voor een superfitte 70-jarige.

Zo lang je goed ter been bent, een goede conditie hebt, goed kunt lopen op onverharde grond en flexibel bent dan kan je meedoen.

Heb je obesitas of een zware blessure, dan raden we het helaas af om mee te gaan. Indien je zwanger bent, dan kan je het eerste trimester en het tweede trimester mee. Waarbij we meer rust zullen adviseren en je niet alle dingen mee kunt doen. Vanaf het derde trimester raden we deelname af.

Heb ik ervaring nodig met yoga om mee te doen? En is het alleen voor vrouwen?

Bij One Day Retreat Ibiza is iedereen welkom. Nieuwsgierigheid is het belangrijkste. We doen ons best de retreats zo geschikt mogelijk te maken voor alle levels. Ben je nu een extreem ervaren yogi? Verwacht dan geen advanced houdingen of ingewikkelde flows. Bij onze retraite gaat het vooral om het naar binnen keren.

Tijdens de mini retreats van een dag en de langere yoga retreat Ibiza, laten we je kennis maken met verschillende soorten yoga. Wil je meer lezen over deze verschillende yoga soorten? Bekijk dan de blog over dit onderwerp.

Of de retreat alleen voor vrouwen is? Nee, juist niet. We verwelkomen steeds meer mannen en dat kunnen we alleen maar nog meer supporten. Samen staan we voor yin & yang.

Wat zijn leuke hotels/locaties om te overnachten?

We krijgen vaak de vraag wat fijne plekken zijn om te verblijven. Of je nu alleen reist of in gezelschap, ons eerste antwoord zal altijd Casa Naya zijn. Hier vind je de link naar Casa Naya Rural.

Andere fijne plekken zijn:

Ibiza-stad (Figueretas) en Santa Eularia. San Antonio is niet onze favoriete stad, alhoewel Hostal La Torre dan wel weer een prachtige plek om te verblijven is. Hier vind je de link naar Hostal La Torre.

Nog meer tips? Bekijk dan deze blog, waar we onze favoriete accomodaties tippen.

Ik wil graag een retreat huis huren, kunnen jullie helpen?

Zeker :). Stuur ons een e-mail met als onderwerp retreat huis huren en we sturen je alle details.

info@onedayretreatibiza.nl