mariposa, de yoga retreat ibiza 2024

Van zondag 17 november tot vrijdag 22 november

Mariposa de terugkeer van de yoga retreat Ibiza 2024

Oh, wat heb ik een hoop berichten gekregen. Wanneer komt de yoga retreat Ibiza weer terug? Het antwoord is november 2024. Wie mij kent, weet dat ik veel doe vanuit intuïtie. Het is 3 juli 2023, wanneer ik wakker word met een heel sterk gevoel: het is tijd om Mariposa terug te laten keren en wel in november, 2024. Ik bericht de eigenaar van de Mariposa villa, die normaal gesproken jaren van te voren geboekt dient te worden. Wat denk je? Er is nog een week vrij in november. Meteen licht ik mijn chef in (want Mariposa mag ook een food retreat genoemd worden). Jawel, ook hij kan. Op de voicememo aan mijn assistent die team Mariposa compleet maakt, krijg ik een bijzonder antwoord. Ze antwoord uitgelaten: ''Het is magisch hoe dit werkt, ik heb gister mijn grootste wens voor 2024 tijdens een seminar opgeschreven en dat is samen met jou op Ibiza weer een retreat te rocken.'' En of ik de boodschap ontvangen heb. Dit kan niet anders dan een fantastische editie worden, waarbij veel ex-Mariposi's al interesse hebben getoond.

direct boeken
one day retreat ibiza

Over Lauri Berkhoudt, host en teacher van Mariposa

Als modemeisje (dat is lange tijd mijn bijnaam geweest) werkte ik jarenlang in een mannenwereld. Ik was moderedacteur bij FHM, Esquire en Men's Health. Ik ben gek op mannen en voel mij thuis in een nuchtere wereld zonder 'gedoe'. Al ben ik minstens zo dol op vrouwen.

Van jongs af aan heb ik een grote nieuwsgierigheid naar het Oude-Egypte, reïncarnatie, het heelal en de dood. Toen de dood van één van de belangrijkste mensen in mijn leven ineens daar was, belandde ik in een diepe depressie. Mijn hele piramide van Maslow stortte in. Waarbij ik uiteindelijk op het juiste levenspad terecht ben gekomen dankzij een positieve mindset en spiritualiteit. Ik ontdekte hoe therapeutisch yin yoga voor mij was en wilde dit doorgeven. Sindsdien is dat waar ik elke dag voor leef: om alles wat ik leer door te kunnen geven, zodat jouw lichtschakelaar weer aangaat.

Sinds vijf jaar woon ik op Ibiza, organiseer ik retreats van een halve dag, hele dag, weekend of een week. Ben ik Reiki Master en cacao ceremonie facilitator. Ook schrijf ik nog steeds, maar dan over spiritualiteit (al dan niet met een knipoog). Ook heb ik mijn eigen retreat venue Casa Colibri én nee daar gaan we niet heen tijdens Mariposa. 

"

Het beste cadeau aan jezelf is een retreat bij Lauri. Of dat nou een halve dag, een hele of een week is. Lauri heeft een fijne kalme energie bij zich, waardoor ik me elke keer weer direct rustig voel worden. Ik heb tientallen yogasessies en meditaties van haar bijgewoond en inmiddels ook reiki gekregen, maar in woorden uitleggen wat het met je doet blijft lastig. Ik kan alleen maar zeggen: gun het jezelf en ga het ervaren."

Esmée Noëlle

Journalist & influencer

"

Vanaf het eerste moment vond ik de Reikisessie met Lauri betoverend. Meteen toen ik ging liggen, voelde ik direct dat ze met mij aan de slag ging. Het voelde alsof ik in een diepere versie van mezelf terecht kwam. Alsof ik meteen in het diepste punt van een meditatie gezogen werd. Het was bovenal heel liefdevol en ik voelde mij onoverwinnelijk.”

Jessie Jazz

Founder She Flore

yoga retreat ibiza 2023

"

Lauri weet als geen ander gevoel en fun met elkaar te combineren. Door haar gevoeligheid en empathisch vermogen, geeft zij je het gevoel van veiligheid. Hierdoor kan ik mij volledig openstellen, overgeven en ervaren dat alles goed is zoals het zich aandient. Naast de rust die Lauri overbrengt, is er ook ruimte voor joy en sparkles. Door deze combinatie voel ik me altijd weer opgeladen en positief na een sessie van Lauri!”

Melanie

Yogadocente en (adem)coach

De belofte van Mariposa: de yoga retreat Ibiza, van 17 tot 22 november, 2024.

yoga retreat ibiza 2022

Tijdens de Mariposa retreat Ibiza, zullen wij je volledig ontzorgen. Doordat je niet meer hoeft na te denken over dagelijkse keuzes, zal je meer ruimte ervaren voor je hartwensen. Wat wil ik? Wat heb ik nodig?

Deze yoga retreat Ibiza werkt als een resetbutton en oplader. Ontdek hoe je jouw batterij weer kunt opladen en vooral hoe je jouw energie behoudt. Na afloop voel je je opgewekt met 50% meer energie. 

yoga retreat ibiza 2022

Mariposa is de ultieme vorm van selfcare. Waar je veel spirituele, wetenschappelijk onderbouwde en praktisch toepasbare tools aangereikt krijgt. Ontdek wat bij je past. Wat laat je achter? Wat neem je mee naar huis?

Verschillende yogastijlen wisselen elkaar af. Van zachte en reflecterende yin, tot actieve en dynamische vinyasa yoga. Met extra aandacht voor Yoga Nidra. Deze vorm van yoga omschrijft zich het beste als een geleide meditatie die je thuisbrengt bij jezelf. Waarbij je zelfhelende vermogen wordt geactiveerd.

Het is een Oosterse wijsheid en een tegeltjescliché tegelijk, maar de stilte spreekt meer dan duizend woorden. Ontdek de kracht van stilte; zonder telefoon, zonder te praten, zonder te doen. Dagelijks een uur alleen maar zijn, te midden van de natuur. Dit is het beste medicijn. 

Tijdens Mariposa  de yoga retreat Ibiza 2024, gaan we aan de slag met jouw visie. Dit doen we aan de hand van een vision board workshop. Eentje die echt werkt, aan de hand van verschillende NLP opdrachten en we gaan jouw Ikigai-ontdekken. De andere XL-sessie is de cacaoceremonie.

Dit is de MARIPOSA yoga retreat Ibiza 2024 by One Day Retreat Ibiza

✓ 5 overnachtingen in een super-de-luxe Ibiza-villa met zwembad en sauna.
✓ Stiltemomenten.

✓ Dagelijks een ochtend én middagsessie (yin of yang).
✓ Meditaties, ademhalingsoefeningen & mindfulness.
✓ Cacaoceremonie & sharing
Yoga Nidra & Reiki Group Healing.
✓ XL vision board en Ikigai-workshop
ter voorbereiding op 2025.
Stilte hike door de schitterende natuur van Ibiza.
✓ Vegetarisch & vegan eten, 3x per dag bereid door chef Davide.
✓ Genoeg ruimte en vrije tijd om te relaxen, lummelen, slapen, lezen en ontspannen.
Een magische laatste avond (dit blijft nog even geheim).
✓ Programma start op zondag met een lunch en eindigt vrijdag na het ontbijt.
✓ De maximale groepsgrootte is 14 personen.

Prijs vanaf 1699,- op basis van een gedeelde cabana en 1899,- voor een gedeelde kamer.

ja, dit wil ik boeken

Dit is de villa MARIPOSA waar je verblijft tijdens de yoga retreat Ibiza 2024

✓ Serene en super-de-luxe Ibiza-villa nabij Cala Tarida en Cala Comte.
✓ Zeven slaapkamers in de villa.
✓ Vier houten cabana's op het terrein. 
✓ Maximaal 14 deelnemers.

✓ Aan twee zijden zeezicht.
✓ Te midden van de natuur, met veel privacy en geen nabije buren.
✓ Met royaal zwembad, houten yogadeck en sauna.
✓ Grote binnenruimte voor workshops met cosy haard.

direct boeken
Mariposa by One Day Retreat Ibiza

Prijzen yoga retreat Ibiza 2024

Alle prijzen zijn per persoon en op basis van een gedeelde kamer of cabana. Kom je alleen (dit raden we aan voor de beste ervaring), dan kun je een kamer delen. Wil je liever een kamer of cabana helemaal voor jezelf? Dan betaal je een eenpersoonstoeslag van iets minder dan 50%.

 

Ben je alleen? Dan zorgen wij dat we jou bij de juiste persoon indelen. Kom je met meerderen? Ook dan hebben we fijne opties, mail voor je boekt altijd even naar info@onedayretreatibiza.nl

ik wil nu boeken

Er zijn vier kamers beschikbaar op eenpersoonsbasis. Je betaalt dan een extra fee van 50% op de gemiddelde prijs, waardoor je extra privacy hebt en je jezelf helemaal kunt terugtrekken in alle rust.

ik wil nu boeken

''Een week thuis na de Mariposa Retreat. Wat een mooie bijzondere ervaring was dit met zoveel lieve vrouwen om mij heen. De sfeer was liefdevol en iedereen was zo betrokken en oprecht met elkaar.  We hadden onze eigen bubbel. De dagen waren heel fijn ingedeeld. Fijne ochtendsessies met yoga en meditatie en het ontbijt in rust en stilte met een ontzettend mooi uitzicht. Genoeg tijd om jezelf even terug te kunnen trekken, een mooie hike langs de zee en door het bos, verschillende workshops die mij zoveel geleerd hebben maar ook geïnspireerd. Er bestaat zoveel moois waar we ons vaak niet van bewust zijn. Lauri zelf is heel persoonlijk, open en lief. Je ziet en voelt dat zij alles met liefde doet en deelt. Alles was tot in de puntjes geregeld. Zelfs met alle allergieën die ik heb was iedere dag weer zo goed rekening mee gehouden! Dankzij de top kok in de villa. Ik voelde mij hier thuis, geliefd en gehoord. 💓''

Louelle

''Ik had nooit verwacht dat een week zoveel impact op me zou kunnen hebben maar het tegendeel is waar.
Ik denk dagelijks aan jullie , wat heb ik in die week een hoop liefde mogen ontvangen, dat realiseer je pas als je thuis bent.
Wat heeft het mij gegeven, de rust die ik nu dagelijks opzoek, me terugtrekken uit mijn drukke leven is een verademing, ik wist niet dat stilte zo heerlijk is,
De muziek zet ik dagelijks op, dat geeft me rust en ik kan dan even heerlijk gaan zitten even niets doen. De combinatie van yoga, de reiki die ik heb mogen ontvangen en het dicht bij mezelf blijven, het heerlijke eten wat met liefde werd bereid door Davide, de wandelingen, zo mooi! Ik ben dankbaar voor elk moment, ook mogelijk gemaakt door Melanie en Pien, zo speciaal, en wat een prachtige plek was het met de zonsondergang!''

Dank je wel voor deze hele mooie speciale ervaring, ik voel de warmte nog om me heen.

Jacqueline

''Het is lastig voor mij om Mariposa in een paar woorden te omschrijven, het was gewoonweg magisch. Ik heb gedurende deze week enorm genoten van alle lieve vrouwen die ik heb mogen ontmoeten, de prachtige villa, het heerlijke eten (3x daags bereid), de prachtige sessies, de fijne afwisseling tussen rust en actief bezig zijn, de flexibiliteit van de organisatie en het magische Mariposa team. Wat bij mij de meeste indruk heeft achtergelaten is hoe Lauri met haar team in staat is geweest om een groep onbekenden binnen een paar dagen zo in verbinding met elkaar te brengen, dat het leek alsof we elkaar al jaren kenden. De openheid, de liefde naar elkaar en voor elkaar, gaven mij alle ruimte om uit mijn cocon te mogen komen en als een vlinder mijn vleugels uit te mogen slaan.''

Riëlle

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen

Wat is inclusief in de retreat? En wat is exclusief?

De Mariposa yoga retreat Ibiza 2021 van One Day Retreat Ibiza x Nyepi omvat het volgende.

Inclusief:
- 5 overnachtingen van zondag tot vrijdag.
- aankomst vanaf 12:00 op zondag 17 november. Deze dag is lunch+diner inclusief.
- overige dagen ontbijt/lunch/diner bereid door een chef
- op de 6e dag, de dag van vertrek (vrijdag 22 november) wordt er ontbijt geserveerd. Daarna stopt het programma en is het tijd om de villa weer te verlaten (check-out om 12 uur).
-  2x per dag een sessie (yin of yang).
- Cacao ceremonie met Yoga Nidra & Reiki Group Helaing en sharing.
- Vision board en Ikigai-workshop
- Stiltehike.
- Onbeperkt thee, water en gezonde snacks.

Exclusief:
- vliegtickets
- vervoer van en naar de luchthaven
- mocht je er dagelijks op uit willen, dan raden wij het aan om een auto te huren via MotoLuis of DoYouSpain. We brengen graag deelnemers met elkaar in contact om auto's en taxi's te delen. 

Hoe kom ik bij de locatie?

Wij raden het aan om een auto te huren, deze kun je eventueel met andere deelnemers delen. 

Ook is het mogelijk om met de taxi van en naar de locatie te reizen. Deze kost ongeveer 40 euro per rit. Indien wij je vluchttijden weten, kunnen we kijken of je gekoppeld kan worden aan andere deelnemers, zodat de kosten gedeeld kunnen worden. 

Ik weet niet zeker of de yoga retreat ibiza 2024 wel geschikt is voor mij?

Laten we elkaar beter leren kennen via Zoom, dan kunnen we je twijfels bespreken en weten wij ook of je de juiste deelnemer bent voor deze retreat.

Kan ik het programma van dag tot dag bekijken?

Wij delen graag een deel van het programma met jou. Dit is een indicatie van hoe een dag eruit ziet. Workshops kunnen namelijk van dag tot dag wisselen, in verband met weersomstandigheden. De dag van aankomst staat vast en de dag erop is een indicatie van het programma.

Zondag 17 november
11:00 check-in
13:00 - 14:00 Lunch
14:00 - 16:00: Openingsceremonie
17:00 - 19:00: Vrije tijd
19:00: Diner

Maandag 18 november
08:15 - 09:15 Morning session
09:30 - 10:30 Ontbijt
10:30 - 11:30 Unpluggen in de natuur (een uur in stilte voor jezelf)
11:30 - 13:30 Hike 
14:00 - 15:00: Lunch
15:00 - 17:30 Vrije tijd 

17:30 - 18:30 Afternoon session
19:00 -20:30 Diner

Ik heb nog nooit yoga gedaan, is dit erg?

Nee, dit is geen enkel probleem. De sessies zijn geschikt voor alle niveaus. Heb je een blessure? Laat het dan weten. Het is wel belangrijk om een goede conditie te hebben. 

Kan ik vooraf aangeven waar ik wil slapen?

Het is natuurlijk best spannend om niet te weten bij wie je op een kamer ligt. Aan de hand van een korte vragenlijst matchen wij deelnemers met elkaar. Ook kun je ervoor kiezen om een kamer helemaal voor jou alleen te boeken. Dit geeft het meeste rust en deze kamers zijn beschikbaar tegen een eenpersoonstoeslag van 150%. Wij doen ook ons best om mannen bij elkaar te plaatsen en vrouwen bij elkaar.

Kom je met drie personen? Dan raden wij de master bedroom aan, hier kunnen drie mensen riant verblijven.

Kom je met vier personen? Stuur ons dan een mail (info@onedayretreatibiza.nl, dan hebben wij een gekoppelde kamer beschikbaar.

Alle slaapkamers beschikken over airconditioning en hebben een eigen badkamer. De cabana's beschikken over een straalkachel en in de villa is centrale verwarming aanwezig.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Via de website kun je direct betalen. Mocht je dolgraag willen en lukt het nu (nog) niet om alles te betalen? Dan bespreek ik graag de mogelijkheden met jou.

Stuur een mail naar: info@onedayretreatibiza.nl om te overleggen.

Kan ik speciale dieetwensen doorgeven?

De chef kookt dagelijks vegetarisch/vegan en zoveel mogelijk suiker- en glutenvrij. Natuurlijk is het mogelijk om voedselallergieën door te geven. Zodat hij hier zoveel mogelijk rekening mee kan houden. 

Slaap je zelf op de locatie?

Ja, zowel ik als mijn assistent slaapt op de locatie :).

Wat als ik langer wil blijven op Ibiza?

Dat kan natuurlijk. Het is sowieso fijn om een dag eerder aan te komen, zodat je even rustig alleen kunt landen. Huur bijvoorbeeld een plek in de buurt: Hostal La Torre) is een aanrader. Verder zullen wij San Antonio niet aanraden. Dan is Figueretas/Ibiza-stad mooier om te verblijven.

Klik op deze link voor fijne opties om voor of na de retreat te verblijven.

Wat doet het weer in november?

In november is het nog steeds aangenaam op Ibiza. Soms tikt het kwik nog 30 graden aan en soms regent het bijna een hele dag. Voor Mariposa maakt dit niet zoveel uit, we kunnen ons programma zowel buiten als binnen voortzetten. Zo kiezen we de warmste dag uit voor de hike en de minst mooie voor de vision board & Ikigai-workshop, dan zitten we cosy rondom de haard.

Neem zowel bikini als een dikke trui mee, pantoffels en slippers. 

Wat dien ik mee te nemen naar de retreat?
  • yogakleding of sportkleding waar je goed in kunt bewegen
  • sneakers/sportschoenen
  • slippers, pantoffels.
  • pyjama om in te slapen
  • chillpak
  • zwemkleding
  • zomer en winterkleding (zorg dat je een lekker warme trui of vest meeneemt) + een jas
  • zonnebrand
  • zaklamp voor als je in de cabana slaapt
  • een bidon die je kunt vullen
Contact

Is dit iets voor jou? Laten we bellen, Zoomen of mailen.