fbpx

Lang weekend Ibiza

lang weekend ibiza, es vedra

Een lang weekend Ibiza

Soms heb je oneens een unheimisch gevoel. Je stresslevel is toegenomen, je voelt de zwaartekracht op je drukken en het woordje moeten, is jumping jacks in je hoofd aan het maken. Je lijf geeft het aan alle kanten aan: je hebt een tijdje op Ibiza nodig. Echt, je hoeft niet altijd direct een week te gaan. Een lang weekend Ibiza en je bent zenner dan de Dalai Lama. Tenminste dat kan, je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om 72/72 te feesten, maar dat zal je cortisol level echt niet laten dalen. Ben je op zoek naar balans? En wil je een combinatie van (zo verantwoord mogelijk) bourgondisch bunkeren en verstilling van die drukke geest van je? Volg dan de tips uit deze blog en je zal op alle niveaus weer volledig opladen.

La escollera Ibiza, burratina

La Escollera

Wat te doen tijdens een lang weekend Ibiza

Geef toe, er is bijna niets zo heerlijk als de hele dag door eten. Jezelf verplaatsen van ontbijtspot, door naar de lunch om dan alweer na te denken waar je deze avond zult gaan eten. Veel citytrips, maar ook een lang weekend Ibiza, zijn gebaseerd op één van de zeven (hoofd)zonden: vraatzucht. Om na zo'n lang weekend niet gelijk naar het dorp van Dik Trom te moeten verhuizen, kun je het ook anders aanpakken. Door je lichaam te vullen met gezond én gevarieerd eten. Hier komt dan ook de eerste tip voor een lang weekend Ibiza: een healthy food tour.

Healthy food tour

Wie weleens op Bali is geweest zal dit beamen, je moet hier echt heel erg je best doen als je niet gezond wilt eten. Ibiza loopt wat dat betreft een beetje achter, zeker als je veganistisch eet. Er zijn maar weinig eetgeleden die lief zijn voor de vega's en vegan's onder ons. Spanje is het land van stokbrood, aioli, serranoham en vers gebakken vis. Ofwel snelle koolhydraten en heel veel vet. Nu is er niets mis met koolhydraten en vet, maar in menig tapas restaurant vind je niet bijster veel gezonde keuzes. Gelukkig is er een geweldige keten te vinden op het eiland: Passion Café en sinds een tijdje is ook de Keto Kitchen neergestreken op Ibiza.

Passion Café

Heb je behoefte aan vitamines in het complete alfabet? Breng dan een bezoekje aan Passion Café (waarbij die in de Marina favoriet is). Hier vind je allerlei soorten smoothies, maar ook speciale thee. Zoals de theeën die zijn geïnspireerd op de Ayurveda-leer. Kies voor een salade, glutenvrij brood met avocado of een proteïne bowl. Wat je hier ook kiest; de schijf van vijf zal heel blij met je zijn.

passion café ibiza, lang weekend ibiza

Passion Café

Bestel een picknick bij El Picnic

Lunchen op een door jouw uitgekozen plek, ver weg van de gebaande paden? Dat kan met een lunch van El Picnic -op dit moment wordt er aan een compleet vernieuwde website gewerkt-. Bij dit superchille concept kun je een picknickmand laten vullen met allerlei lekkers (en gezonds, ja ja). Kies bijvoorbeeld voor een salade van Moos Salad Delivery, een baguette met huisgemaakte humus, of verantwoorde cacao balletjes. Vul je mand aan met verse jus en een fles wijn, want daar zitten immers druiven in, toch ;).

lang weekend ibiza, el picnic ibiza

El Picnic

Bezoek La Huerta, Ibiza's organic food festival

Nog heel even wachten en dan is La Huerta weer terug. Op zondag 24 maart is de opening van dit superleuke food festival. Daarna kun je hier elke zondag terecht voor een enorme variatie aan heerlijk eten. Van sushi tot bbq, op La Huerta is alles vers. Struin langs de verschillende foodstalletjes en plof neer op een luxe loungebed, gezellig kleedje op de vloer of aan een picknicktafel. Naast een genot voor je maag, is la Huerta ook een plezier voor het gehoor. Elke zondag treden live artiesten op van het eiland. Van de prachtige zangeres Joëlle Jelisa tot mysterieuze sessies op een citadel en soms een gastoptreden van Tim Akkermans. Op welke zondag je hier ook bent, werkelijk al je zintuigen worden optimaal gevoed.

Adres La Huerta (elke zondag vanaf 24-03-2019 tot begin oktober)
Tijd: vanaf 12:00
Agroturismo Can Jaume
Calle Torrente s/N Pol 22
Puig d’en Valls, 07819
Ibiza

Lang weekend Ibiza, La Huerta

La Huerta

Een retreat van een dag

Na de healthy  food tour, zijn we bij de tweede tip aangekomen: ontspannnennnnnnnn. Niets zo lekker als na een lange lunch, een stuk wandelen. Even het eten laten zakken en alle prikkels verwerken. Natuurlijk kun je een hele dag met ons mee op een One day Retreat Ibiza, maar je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur gaan. Kies je favoriete strand uit, parkeer je auto en klim de rotsen op. Bijna overal vind je goede wandelroutes op het eiland; waarvan bestemming onbekend natuurlijk het meest ontspannend is. Neem altijd een fles water en een kleine snack mee, want het kan zomaar zo zijn dat je een aantal uur onderweg bent tijdens een lang weekend Ibiza.

lang weekend ibiza, one day retreat ibiza, wandelen ibiza

Hike via One Day Retreat Ibiza

Ga suppen

We bestaan voor bijna zeventig procent uit water en zelfs daar zijn de meningen over verdeeld. Feit is dat we niet zonder water kunnen. Letterlijk maar een aantal dagen (terwijl je makkelijk 30 tot 40 dagen zonder eten kan). Het is dan ook niet zo gek dat een dag op- of aan het water iets met je lichaam doet. Alsof de zee ons eigen water in balans brengt. Met als resultaat; een heerlijk, ontspannen gevoel. Natuurlijk kun je een boot huren, maar voor wie echt de rust wilt opzoeken is suppen een supergoed idee. Wanneer je op deze surf(achtige)plank staat en lekker aan het paddelen bent, raak je in een soort trance. Ga daarna vooral even in savasana liggen op je supboard, met niets anders dan het kabbelende geluid op de achtergrond. Wedden dat je daarna meestrijdt in de wedstrijd tot zenkoning(in) van het jaar?

STAND UP PADDLING, lang weekend ibiza

Suppen op diverse locaties 

Tijdens je lange weekend Ibiza kun je op verschillende locaties een supboard huren. Wil je liever met een gids op pad? Stuur ons dan een e-mail om naar de mogelijkheden te informeren: info@onedayretreatibiza.nl. Bij het strand van Talamanca, Benirras en Portinax - s'Arenal grand kun je supboarden huren.

lang weekend ibiza, offline, reading book

Ga offline

De laatste tip voor een lang weekend Ibiza: ga offline. Laat je telefoon in je tipi, villa of boomhut en ga op pad. Met als enige gezelschap: een goed boek. Het zal misschien even wennen zijn en je zult je fantoomfoon vaak voelen trillen in je tas, maar dit zijn afkickverschijnselen. Keer niet om, keer niet ommm!  Voel hoe je eindelijk eens echt kunt ontspannen. Geen pushmeldingen, inkomende mails, appjes en berichten. Ook geen tijd die tikt en bovenal: geen verspilling van de tijd die er echt toe doet met het eindeloze gescroll van je. Wedden dat je na een dagje offline pas echt weer helemaal opgeladen bent. Naast het lezen van een goed boek, leent deze dag zich perfect om te schrijven of mediteren.