fbpx

De mooiste beach restaurants van Ibiza: La Escollera

La escollera Ibiza, golden hour

De mooiste beach restaurants van Ibiza La Escollera

Soms kom je ergens waar superlatieven te kort schieten, restaurant La Escollera is zo'n plek. Eén van de mooiste beach restaurants La Escollera ligt nog net niet in zee. Pal aan het strand van Playa es Cavallet. Op vier februari schijnt de zon alsof het hartje zomer is en lijkt de lucht nog net even extra haar best gedaan te hebben om punten op de blauwheidsfactor te scoren. De palmboom bij de ingang maakt het tropische tafereel helemaal compleet. Dit alles zorgt ervoor dat nog voordat we überhaupt zitten er al heel wat foto's geschoten zijn. De keuze die we daarna dienen te maken is gelijk de lastigste van 2019. Worden het de hemelse loungebanken met superzachte kussens, of een houten tafel waarbij de pootjes direct in het zand staan? Het wordt de laatste, want die leent zich toch net iets beter voor een heerlijk lange lunch.

La escollera Ibiza sunbeds

La Escollera tikt alle boxen aan

Het is jammer dat ze je bij één van de mooiste beach restaurants van Ibiza La Escollera geen beoordelingsformulier geven. Waar je middels een droeftoetergezicht of een blije smiley aan kunt kruisen hoe tevreden je bent. Hadden ze dit maar gedaan, want dan zou er ter plekke een ontiegelijk-blije-ei-smiley op het papier hebben ontstaan. Nee, hoor geintje, zo'n formulier is natuurlijk net iets te omroep MAX, maar het punt is gemaakt.

La escollera Ibiza

Wat La Escollera zo bijzonder maakt

Zit je al te wiebelen van spanning op het puntje van je Starck Stoel? Lees dan snel verder waarom het bij La Escollera zo fijn is. Eigenlijk hoef je hiervoor alleen maar naar de plek te kijken. Vrijwel direct word je begroet door een ontzettend vrolijke jongeman die de parking regelt. Al hebben de obers een minstens zo gezellig gezicht. Een glas bubbels van het huis volgt, met op de achtergrond de ruisende zee en superfijne muziek. Deze lijkt precies op het juiste volume te zijn afgesteld. Wanneer de burratina met avocado op tafel verschijnt, hebben ook onze gezichten een glimlach van hier tot Helsinki. Laten we daarbij de amuse -die wederom van het huis is- niet vergeten. Wow, wat een service. Wat een lieve mensen. Niets anders dan liefde voor La Escollera.

La escollera Ibiza, burratina

Is er dan echt helemaal niets slechts te vertellen over La Escollera?

Heb je La Escollera al aan je lijstje met tips toegevoegd? Goed zo. Het fijne aan één van de mooiste beach restaurants van Ibiza La Escollera is dat ze het hele jaar door geopend zijn. In de wintermaanden alleen voor de lunch (reserveren is een slim idee) en hartje zomer ook voor het diner. Owja, je zit te wachten op dat ene minpuntje... Zodat je onze objectiviteit kunt beoordelen, nu we op een enorme roze wolk zitten die La Escollera heet. Ja, ook dit zal het cijfer van een 10 met een griffel niet aantasten. Hier komt ie dan he: het kan best wel even duren voordat je het hoofdgerecht geserveerd krijgt. Lang, wat is lang? Een uur wachten komt hier redelijk vaak voor. Al kun je nu je dit weet, hier makkelijk op antisperen. Door wat meer voorgerechten te bestellen bijvoorbeeld of even een klein dutje doen op dat hemelse bed.

De mooiste beach restaurants Ibiza: La Escollera

Vier het bij La Escollera

Heb je iets te vieren? Geef het dan door. Zo staat voor Jochem zijn verjaardag niet één ober uit volle borst te zingen, maar is gelijk het hele team opgetrommeld. Ehm, mogen we ook een 11 geven?

La Escollera
Playa Es Cavallet
07817 Sant Jordi, Ibiza

2 reacties op “De mooiste beach restaurants van Ibiza: La Escollera

Reacties zijn gesloten.