fbpx

De allerleukste Ibiza tips

ibiza tips

Heb je misschien wat Ibiza tips voor mij?

Tijdens de half-day retreats en week retreat Mariposa, krijg ik vaak dezelfde vraag. Logisch ook, want aan wie kun je nou het beste om Ibiza tips vragen dan een local? Daarom heb ik besloten om er eens even goed voor te gaan zitten om de allerleukste Ibiza tips op te schrijven. Ingedeeld op verschillende behoeftes, zodat je precies weet wanneer je welke tip het beste kunt gaan ontdekken.

Ibiza tips: met de voetjes in het zand restaurants

Voor mij is een ultiem geluksmoment om nog net niet met mijn neus in de zee een hapje en drankje te doen. Onderstaande restaurants zijn mijn favoriete Ibiza tips in de categorie: eten en drinken met de voeten in het zand. 

1) La Escollera Ibiza

Over deze plek schreef ik al een keer een blog. La Escollera is voor mij de locatie om iets te vieren: of dit nu de kleine of grote dingen des levens zijn, vier het leven en doe dat bij La Escollera. Wat is er dan zo heerlijk aan deze plek? Van de musjes die het fijn vinden om van de paella en het broodmandje te snoepen (ik snap ze wel), het welkomstdrankje tot de gazpacho in een shotglas. Het zijn inmiddels rituelen geworden, die het telkens weer zo vertrouwd maken bij La Escollera. De aubergine au gratin is mijn favoriet en verder kunnen zowel pescotariërs, als herbi- en carnivoren hier iets lekkers op de kaart vinden. Met als allergrootste pluspunt: het uitzicht op de baai van Es Cavallet en de tafels in het zand. 

Het is raadzaam om hier vooraf te reserveren, want ik ben niet de enige die deze Ibiza tip geeft. La Escollera is het hele jaar door open voor lunch en in de zomer soms ook in de avond.

Reserveren voor La Escollera doe je hier.

2) The Boat House Ibiza

Aan het strand van Cala Sant Vicente vind je restaurant en bar: The Boat House. Op een paar maanden na is deze plek het hele jaar door geopend. Naast het megafijne personeel en de aankleding staan er een paar gerechten op de kaart die je soms gewoon wilt hebben en wel nu. Dit alles bij elkaar maakt van The Boat House een superfijne spot. Geen zin om aan een tafel te dineren? Je kunt er ook megalekker loungen in een hangmat of een loungebank. 

Ik kijk er altijd mijn ogen uit, van de houten kasten die van oude boten zijn gemaakt tot de glazenvloer. Met kerst is het er helemaal een musical voor je ogen, ik ben daar dan ook elk jaar weer te vinden. Ennnn over welke gerechten ik het heb? De chicken taco's en kebab. Vamos?!

Reserveren voor The Boat House kan hier.

3) Shu Ibiza

De laatste in het rijtje van Ibiza tips, wanneer je zin hebt in een hapje of drankje aan het strand is: Shu Ibiza. Ik kom hier graag voor een glas of fles wijn (de ecologische verdejo is nommmm). Al kun je er ook heerlijk eten, waarbij dit voor velen de ultieme kaart is. Je kunt er namelijk zowel sushi als pizza eten. De laatste heeft een heerlijk dunne bodem en smaakt als een reclame van Bertolli. Het allerfijnste aan Shu is het uitzicht op de baai van Talamanca en de boten die daar lekker liggen te dobberen. Van honden in driewielerkarretjes, tot de maan die in de zee zakt: bij Talamanca is altijd iets te beleven.

Reserveren voor Shu kan hier. 

Ibiza tips: beachclubs

Hier kan ik kort over zijn, ik ben niet zo'n fan van beachclubs. CBBC is mij te massaal (en prijzig). Coco Beach en the Beachouse zou ik eerder aanraden. Al is er één plek waar ik dolgraag heenga, om een drankje te doen en als het meezit een marathon te dansen. 

1) Elements beachclub

Mijn lievelings der lievelings is Elements in Benirras. Reserveer hier de eerstelijns tafel en schop de slippers uit, voor de ultieme ervaring. Het fijne aan deze plek is de mix aan mensen. Van de drummende hippies tot doorgehaalde ravers inclusief te kleine brilletjes die de ogen als schotels nog net bedekken. Het loopt hier allemaal door elkaar. Chique gekleed, of in geboortekostuum. Alles is goed bij Elements. Wat nog meer goed is: de bruschetta van megaverse tomaatjes, de smoothies en cocktailkaart.

Reserveren voor één van mijn favoriete Ibiza tips kan hier.

Ibiza tips: zin in zen

1) One Day Retreat Ibiza

Ja hallo, in de lijst der favorieten hoort mijn eigen baby natuurlijk thuis. Misschien ben je nog nooit bij een retreat van ons geweest en heb je deze lijst van iemand anders ontvangen. Het kan zomaar. One Day Retreat Ibiza organiseert heerlijk ontspannende ochtendsessies: de half-day retreats op de meest waanzinnige locaties. Meditatie, ademhalingsoefeningen en verschillende stijlen yoga staan centraal. Twee keer per jaar gaan we verder waar de retreats van een halve- of hele dag stoppen met Mariposa: de 6-daagse yin & yang retreat.

Meer info over de week retreat vind je hier. 

2) Het Noorden

Ik schreef er al eerder een blog over, maar met het lied This Must Be The Place van the Talking Heads in gedachten rij je voor de ultieme hippievibes naar het Noorden. De Ibiza tips van mij aan jou zijn: Cala Nova, een heerlijk strand waar meer mensen naakt dan gekleed zijn. Ook kwam ik er ooit een man tegen die zijn schaap mee had genomen. Dit maakte niet mijn dag, maar mijn hele jaar. Hier zit Aiyanna (het zusje van Amante) en dat is zo'n fijne plek dat je er wel wilt wonen. Tip nummer twee is het strand van Benirràs, om te dansen als de zon ondergaat op de beats van de trommels. Tip drie is het domein van de godin Tanit, doe een beetje speurwerk en zoek haar grot op (bij Cala St Vicente).

3) Es Vedra

Es Vedra is één van de meest magnetische plekken op onze aardbol en dit maakt de rotsformatie zo aantrekkelijk. Eigenlijk is het een magneet, waar je steeds maar weer naartoe terug wilt keren. Neem een picknickkleed mee, zodat je er na een meditatie kunt genieten van de zonsondergang. 

Just dance: de Ibiza tips om te dansen

Eigenlijk vind ik de kleinste feestjes het leukste. Zoals op vrijdagavond dansen bij Roto, Namaste bij Las Dalias (check de nieuwste club Akasha) en soms ga ik voor big fun: alle edities van Elrow. Toch zal ik ook even mijn favoriete open air club benoemen en dat is Ushuaïa

1) Ushuaïa

Er zijn weinig plekken die zo lekker voelen als een Yoga Nidra-reis als een festival. Of dit nu komt door zon, goede muziek of de hoeveelheid liefdessnoepjes die het publiek nuttig. Het zal een combinatie zijn. Ushuaïa is één van de Ibiza tips die het meeste in de buurt komt van een festival gevoel. Vooral tijdens Elrow is het hier één grote dierentuin. Op dit moment is de openingsdatum bekend: 30 april, 2022 en dat zal vast en zeker waanzinnig worden. Bij Ushuaïa Ibiza neemt elke dag een bekende dj de club over met bijbehorende aankleding en vibes. Mijn tip: als Elrow hier komt, gaat dat zien! 

Bekijk hier de kalender. 

Bonus: gezonde Ibiza tips

Daar kan ik ook kort over zijn: Wildbeets is de plek voor vegans, Moos is de allerlekkerste en leukste als het om salades gaat en Passion Café is winnaar op het gebied van gembershotjes en healthy bowls.