fbpx

Cacao ceremonie ibiza

cacao ceremonie ibiza

Van de maya's naar de cacao ceremonie Ibiza

Waar veel wijsheden en tradities uit het Oosten komen, zijn het de Maya's die als eerste cacaobomen cultiveren. Al in het stenentijdperk drinken de Indianen samen cacao, om te verbinden met elkaar, Pachamama (Moeder Aarde) en Father Sky. Waar de Nederlandse cultuur voornamelijk de Koek-en-zopie kent, is de ceremoniële cacao niet te verwarren met een heerlijke kop warme chocolademelk afgetopt met een toef slagroom. Ceremoniële cacao bestaat namelijk uit 100% cacao die alleen afkomstig mag zijn van gecertificeerde boeren uit Zuid-Amerika. Deze smaakt een stuk bitterder en wordt gezien als één van de meest bijzondere en subtiele plantmedicijnen.

Ga voor een gecertificeerde facilitator

De eerste keer dat ik met een cacao ceremonie in aanraking kom, wil ik er gelijk alles over leren. Een heel belangrijk onderdeel van de cacao ceremonie Ibiza is namelijk respect voor de eeuwenoude tradities, inheemse cultuur en intentie. Ik besluit een opleiding te volgen van InnerCamp tot cacao ceremonie facilitator. Hier leer ik alles over de geschiedenis, de voordelen, maar ook de contra-indicaties. Al deze opgedane kennis mix ik met verschillende onderdelen om zo tot een unieke cacao ceremonie Ibiza te komen. 

cacao ceremonie ibiza

Zo ziet de cacao ceremonie Ibiza eruit

Het is mogelijk om bij de mix&meet cacao ceremonie Ibiza aan te sluiten (veelal op de dinsdag). Of huur mij op jouw retreat in om een ceremonie te organiseren. Het is tevens mogelijk om een privé cacaoceremonie te faciliteren voor jouw vakantiegezelschap.

De basis bestaat uit:

  • Korte geschiedenis over cacao.
  • De voordelen op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.
  • Intentie plaatsen.
  • Het gezamenlijk drinken van de cacao.
  • Muziek en mediatie. Aangevuld met yoga nidra, reiki group healing of duo-opdrachten. Hierbij voel ik in wat de groep nodig heeft.
  • Ceremoniële afsluiting.

De cacao ceremonie vindt veelal plaats in een yurth, dome of privé yogadeck, om zo een extra veilige setting te waarborgen. Zo gaan we op dinsdagen vaak naar een yurth in de buurt van Salinas, waar we beginnen met een aardende wandeling op het strand, voordat de ceremonie begint.

De voordelen in het kort

Je kunt nog zoveel lezen over de cacao ceremonie Ibiza. Het beste is om het te ervaren. Cacao is een plantmedicijn, dat op subtiele wijze het hart opent. Er komen dan ook vaak stellen naar de cacao ceremonie. Het werkt aardend en verbindend. Weet dat een veilige setting voorop staat waar alle emoties welkom zijn. Cacao is niet te verwarren met paddo's of ayahuasca, op subtiele kleuren na, zal je niet gaan hallucineren.

Zou je ook een cacao facilitator training willen volgen? In 2024 hoop ik mijn online training afgerond te hebben, tot die tijd kun je hem via InnerCamp volgen.

Voor meer info over de cacao ceremonie, mail naar info@onedayretreatibiza.nl.