fbpx

Actieve vakantie op Ibiza

actieve vakantie ibiza, natuurlijke brug Ibiza

ACTIEVE VAKANTIE IBIZA

Er zijn maar weinig plekken op de wereld die het allemaal hebben. Aan de ene zijde een waanzinnig uitgaansleven waar je kunt dansen tussen de trommelaars op Benirras. Of in een klein barretje aan de gay street van Ibiza stad. Tot op het VIP-podium van de grootste clubs die het eiland doen trillen. Niets zo lekker als een hele avond dansen, alsof niemand kijkt en waar je één wordt met de muziek. Wil je naast nachtelijk actief ook overdag een actieve vakantie? Bekijk dan snel de tips voor een actieve vakantie Ibiza.

ONE DAY RETREAT IBIZA

One Day Retreat Ibiza is de nieuwste dagactiviteit van het eiland. Waar je niet direct een week lang op retreat hoeft te gaan, maar in één dag dezelfde ontspanning ervaart. Verschillende soorten yoga en een bijzondere wandeling staan centraal. Daar worden verscheidene visualisaties, meditaties en ademhalingsoefeningen aan toegevoegd. Dit alles op de meest bijzondere plekken van Ibiza, waar je zelf niet zo snel zult komen. Bijvoorbeeld yoga in een geheime grot, een meditatie bij de Es Vedra of een HIIT-training op een verborgen strand.

es vedra, actieve vakantie ibiza sunset

TENNIS OP IBIZA

Alhoewel Spanje een echt padel-land is, vind je op Ibiza nog steeds veel tennisbanen. Natuurlijk kun je jouw reispartner uitdagen voor een potje flink overmeppen, waarbij je het gekreun hopelijk voor in bed bewaart, maar je kunt ook les nemen bij Jochem. Leer zo nieuwe tips en tricks op de meest mooie banen van het eiland. Zoals El Comodin in Jesus en Viva Tennis in St Antonio. Handig voor als je alleen bent, of als je graag iets bijleert, want een wijs man zei ooit: leer elke dag iets nieuws. Ben je een echte tennisfreak en is je dopamine level na een uurtje nog niet op hetzelfde niveau als van een torero? Kijk dan eens bij de tennisreizen van Nick Ibiza, waarbij One Day Retreat Ibiza tot het optionele programma hoort.

el comodin tennis, actieve vakantie ibiza, tennis

SUPPEN OP IBIZA

Als de Atlantische Oceaan een witte haai is, dan is de Middelandse zee een goudvis. Deze zee lijkt in het niets op die grote, koude oceaan met supergolven. De Middelandse zee is net zoals Ibiza: overwegend chill, aangenaam van temperatuur en slechts heeel soms een beetje opstandig. Surfen en kiten kan hier daarom ook maar een paar dagen per jaar. Ennnn ja, dat is goed nieuws voor de Ariel-de-sup-meerminnen en mannen onder ons. Suppen, ofwel stand up paddling doe je op een groot surfboard, waar je op staat (de naam zegt het natuurlijk al). Suppen is voor velen de favoriete watersport tijdens een actieve vakantie. Je kunt het zo namelijk zo actief- of passief maken als je zelf wilt. Wanneer continue staan te zwaar is, dan kun je op je knieën gaan zitten of even pauze nemen in Savasana. Niets zo fijn als liggen op je sup-board waarbij je niets anders hoort dan het kabbelende water dat tegen je board aanklotst, wat een zenheid op een bordje.

SNORKELEN EN KAJAKKEN

Snorkelen en kajakken gaan samen als pepernoten en chocolade. Het enige is: je moet maar net op deze symbiose zien te komen. Meestal ga je kajakken of snorkelen, maar ja waarom niet het beste van deze twee watertandende hoogstandjes combineren en je eigen tour samenstellen? Huur een kajak/kano, bijvoorbeeld bij Port de St Miquel en koop een snorkelset bij een toeristenshop of de Chinese winkels op Ibiza. Nog beter: neem deze altijd mee tijdens je actieve vakantie. Alleen nog even een waterdichte tas aanschaffen zeker wanneer je een kano deelt met een bijzonder, wiebelig wezen. Wanneer je helemaal klaar bent voor je eigen tour, vaar je langs de rotsen, want daar heb je de meeste kans op het spotten van nemo's.

NOG MEER ACTIEVE ACTIVITEITEN OP IBIZA

Maak een lange wandeling waarbij je je telefoon thuislaat (neem wel voldoende water én hangry bars mee). Ga shoppen in Ibiza stad. Daag Tiger Woods uit op de golfbaan van Rocca Lisa, voel je weer kind op de midgetgolfbaan in Portinax of laat de Verstappen junior in jezelf vrij tijdens een race op de kartbaan in St Antonio.