fbpx

De mooiste stranden van Ibiza

Cala Conta Ibiza, de mooiste stranden van ibiza, one day retreat ibiza

De mooiste stranden van Ibiza

Ibiza kent zoveel prachtige stranden, baaitjes en kliffen, maar wat zijn nu de mooiste stranden van Ibiza? One Day Retreat Ibiza maakt speciaal voor jou een top drie. De mooiste stranden van Ibiza worden daarbij beoordeeld op een aantal criteria: drukte in het hoogseizoen, budget, bereikbaarheid en bovenal de sfeer.

Benirras

Benirras is voor mij Ibiza: het gevoel dat alles kan en mag. Een prachtige baai met groene parasols en groener water dan dit krijg je niet. Een plek waar de ligbedjes betaalbaar zijn (6 euro) en je restaurants vindt voor ieders budget (keuze uit 4 restaurants). De pizzeria is heeeerlijk en Elements is al jaren mijn favoriete beach club. Strijk hier neer aan een grote houten tafel, kijk om je heen en besef hoe bevoorrecht je mag zijn om hier te zijn. De bruschetta van Elements is één van de lekkerste die ik ooit heb gegeten en een fles wijn doet ook niet zoveel pijn in je portemonnee. Natuurlijk is Benirras een happening op zondag: als tijdens zonsondergang alle hippies samenkomen om te trommelen. Het is er dan wel ontzettend druk, maar gelukkig trommelen ze ook vaak genoeg op andere dagen.

Dus schop je slippers uit en doe een dansje, het liefste natuurlijk op blote voeten en ja helemaal bloot kan ook. Niemand staat hier ergens van te kijken.

Geluksmoment: 10, betaalbaarheid: een 8, drukte op zondag in hoogseizoen: 3, op alle andere dagen een: 9. Dit alles maakt Benirras voor mij tot het mooiste strand van Ibiza.

Benirras Ibiza, mooiste stranden van Ibiza, one day retreat ibiza
Benirras Ibiza, one day retreat ibiza, elements ibiza

Cala Conta

Wie over Ibiza heenvliegt zal het turquoise plekje wellicht al zijn opgevallen. Vanuit de lucht zie je al hoe schitterend tropisch het hier is. Voor velen is Cala Conta dan ook het mooiste strand van Ibiza. Met de Sunset Ashram als andere grote plezierpleister. In deze Flinstones-achtige beach bar/restaurant vind je een waanzinnige winkel met allerlei dingen die je zo mee naar huis wilt nemen. Helaas met het bijpassende Ibiza-prijskaartje, dus voor veel mensen vooral een plek om geinspireerd te worden. De Sunset Ashram staat bekend om zijn zuivere zonsondergangen (uh ja duh 😉 ), die vaak begeleid worden met muziek en als je een beetje geluk hebt met spacy visuals. Naast de Sunset Ashram kun je bij Cala Conta heerlijk én vooral romantisch dineren bij S'Illa des Bosc of Ses Roques (veel verse vis).

Om nog even terug te komen op één van de mooiste stranden van Ibiza: Cala Conta is zo'n prachtig kleurspectakel dat je de drukte vaak voor lief neemt. In het hoogseizoen heeft One Day Retreat Ibiza dan ook één tip: kom vroeg, heel erg vroeg.

Geluksmoment: 9, betaalbaarheid: een 7, drukte in hoogseizoen: 3, sfeer: 8,5.

Cala Conta Ibiza, de mooiste stranden van ibiza, one day retreat ibiza

Cala Salada

Hoe je een plek beoordeelt heeft veel te maken met je mindset. Ben je in vrolijke vakantiesferen? Of speelt er iets op de achtergrond? Net zoals er wolken in de lucht zijn, heeft een besmeurd humeur invloed op hoe je iets ervaart. Cala Salada is voor mij één van de mooiste stranden van Ibiza, omdat ik hier een prachtige dag met mijn vriend heb beleefd (die toen nog niet mijn vriend was). Een kleine twee jaar geleden strijken we hier neer na een korte klim over de terracotta rotsen. Al snel komt er een jongeman op blote voeten naar ons toe of we een mojito willen. Hij huppelt ,alsof het niets is, over de rotsen en dat alleen al is een plezier om naar te kijken. We springen van de rotsen, ook al staat er een bordje dat het niet mag (let heeel goed op, want het is niet overal even diep) en komen zo terecht in een zee die niet onderdoet aan een zwembad. Zo helder, man, man, man. Mijn hemel wat is het hier fijn.

Aan de rechterkant zit een restaurant/snackbar, maar beter ga je hier lekker heen met een goedgevulde picknickmand en je meest romantische date-partner, want golden hour is hier magisch mooi.

Geluksmoment: 10, betaalbaarheid: een grote mojito kost 10 euro, dus: 7, drukte in hoogseizoen: 8, sfeer: 9.

cala salada, cala saladeta, mooiste stranden van ibiza, one day retreat ibiza