fbpx

Beste restaurants van Ibiza: Casa Piedra

restaurant Casa Piedra Ibiza, restaurant Ibiza, Casa Piedra, One Day Retreat Ibiza

Tijdens de One Day Retreats Ibiza krijgen we veel vragen. Waarvan de meeste over eten gaan. Of stranden. Of een combinatie daarvan. Wie maar voor een korte periode op Ibiza is, wil natuurlijk de fijnste plekjes weten. Uiteraard delen we deze met alle liefde in onze blogs. We zullen de beste restaurants van Ibiza bespreken. Met als eerste: restaurant Casa Piedra. Ps: neem je Eminent koffer maar mee, want in de boomgaard hangen citroenen en sinaasappels.

Restaurant Casa Piedra Ibiza

Casa Piedra is een wegrestaurant dat helemaal niets te maken heeft met truckers, liters cola en schnitzels schransen. De enige overeenkomst met bovengenoemde is dat het restaurant aan een weg ligt. Wanneer je hier rijdt kan het niet anders, dan dat je ogen naar het schattige huisje -met de fietsen op het dak- worden getrokken. Je vindt dit prachtige, pittoreske gebouw aan de weg tussen Jésus en St Eularia, vlakbij Calla Llonga. Wanneer je hier langs sjeest in het tempo van Max Verstappen, denk je meteen: deze plek wil ik ontdekken. Alleen je scheurt er alweer voorbij. De volgende keer weet je gelukkig dat het er zit en sjees je er niet zomaar meer langs. Wanneer je hier eenmaal gegeten hebt, wil je het liefste de volgende dag weer, want ja dan zie je ineens dat je er ook kunt lunchen. Hè wat vervelend nou.

casa piedra ibiza, bijzondere restaurants ibiza, beste restaurants van IbizaRed pants, looking for white wine.

Fusion gerechten bij restaurant Casa Piedra

Bij één van de beste restaurants van Ibiza: Casa Piedra, kun je terecht voor de lunch (dagmenu voor 15,90) en het diner. Deze wordt geserveerd in de prachtige tuin, met citroenbomen of binnen in het schattige huisje (piedra). De tafels zijn mooi gedekt met wit linnen en de bediening is vakkundig. Voor de menukaart is het handig om een hersenkraker mee te nemen, want die is redelijk ingewikkeld. Bij Casa Piedra Ibiza vind je en mix van Spaanse, Vietnamese en Peruviaanse gerechten. Let wel op: eet je vegetarisch of veganistisch, dan staat er slechts 1 vegetarisch voorgerecht op de kaart. Alle hoofdgerechten bevatten vlees of vis.

De meest bijzondere gerechten van de avond

Natuurlijk eten we veelal vegetarisch en als yogi hoor je eigenlijk geen vlees te eten, maar op Ibiza mis je dan toch wel heel veel. Als flexitariërs kiezen we deze avond dan ook voor vlees. We beginnen met huisgemaakt brood en heerlijke aioli met paprika, gevolgd door en een amuse van het huis. Ja, na dit alles weten we al dat Casa Piedra bij onze favoriete/beste restaurants van Ibiza gaat horen. Terug naar het aperitief: dit is een gevulde zoete aardappel, met basilicumkorianderpesto en kip met Peruviaanse kruiden. Daarna de Vietnamese pizza, niet te verwarren met de Italiaanse variant. Een krokante bodem, belegd met kip, prei, zeewier en wederom de basilicumkorianderpesto. Als hoofd een bijzonder kipgerecht met een bitterbal én Iberico zwezerik met risotto en wilde paddenstoelen.

restaurant casa piedra Ibiza, beste restaurants van IbizaVietnamese style pizza met zeewiersalade

Prachtige desserts

Omdat we nogal van het lang tafelen zijn, zien we het ene na het andere dessert voorbij komen. Waaronder een suikerspin op een brownie. Uhm ja, je begrijpt: dit moeten we natuurlijk proberen, net zoals de cheesecake met sorbetijs van citroen. De borden zien er weer uit alsof ze zo uit het Dali Museum zijn gewandeld. Wat een kunst én smaakexplosies. Wees alleen gewaarschuwd, in de cheesecake entourage en de suikerspin zitten zure stukjes. Zo zuur dat het lijkt alsof je net een shot tequila hebt weggetikt. Qua smaak word je soms dus even goed wakker geschud, maar een orgasme voor het oog: ja, dat is het zeker.

restaurant casa piedra, ibiza, cheesecake, brownie, suikerspin, beste restaurants van Ibiza

Betaalbaar en mooi restaurant Ibiza Casa Piedra

Als je alles bij elkaar optelt: de relaxte en mooie ambiance, prachtige opmaak van de gerechten, heerlijke wijn (de witte huiswijn is zalig), vakkundige bediening en de bijzondere ingrediënten, dan zou je denken dat je van de rekening een klein gaatje in je achterhoofd krijgt. Dit is alles behalve zo. Restaurant Casa Piedra is ontzettend betaalbaar en zeker voor Ibiza. Met zijn tweeën waren we voor dit alles slechts € 110 kwijt.

Ranking beste restaurants van Ibiza: Casa Piedra

Omdat we het zo leuk vinden om overal cijfers aan te geven, ook aan het eerste restaurant uit de reeks: bijzondere restaurants van Ibiza. Met als eindoordeel een 8,2.

Voor meer informatie, bezoek dan de website van Casa Piedra.