fbpx

Wat te doen op Ibiza als het regent?

wat te doen als het regent op ibiza

It's just those rainy days en ja die wil je natuurlijk net niet hebben als je op vakantie bent. Helaas heb je hier geen enkele invloed op. Dus in plaats je net zo treurig te voelen als de grijze lucht, omarm je deze regenachtige dag, net zoals de locals hier doen. Ibiza heeft de regen nodig, kijk maar om je heen. Amders zou het hier niet zo schitterend mooi zijn.

Wat te doen op Ibiza als het regent

Zie het weer net als je gedachten: vaak schijnt de zon en soms dondert en bliksemt het. Op Ibiza is niets zo onvoorspelbaar als het weer en dat past eigenlijk wel bij het eiland. Ibiza doet lekker wat het wil en vooral na heeel veel warme dagen, wil het eiland soms even wat rust.

es vedra, wat te doen op ibiza als het regentEs Vedra

Take it slow

1) Neem rust
Ook al wil je het misschien niet toegeven, een vakantie kan best wat stress opleveren. Daarbij heb je vaak maar een paar dagen en wil je alles zien. Nee niet eens willen, je MOET van jezelf. Iets missen mag NIET. Poehhh doodvermoeiend. Wanneer het regent kun je niets anders dan afremmen. Ja, natuurlijk kun je in de file plaatsnemen om Eivissa in te gaan (zie punt 6), maar liever blijf je gewoon even lekker waar je bent. In je villa, appartement, hotelkamer of Airbnb. Duik nog een keer onder de dekens voor een heerlijke slaapsessie. Mediteer of luister een podcast om yoga nidra te beoefenen. Tip: deze van Eliane Bernard is erg fijn. Lees een tijdschrift of je boek en verder even helemaal niets. Mmmmm heerlijk.

wat te doen op ibiza als het regent

2) Kruip onder de wol met je...
Soms gaat het er op Ibiza heel hard en stormachtig aantoe. Met als gevolg: stroomstoring. Dit houdt in dat je letterlijk even niets kan: geen tv, geen wifi. He shitttt wat te doen op Ibiza als het regent? Ben je met je vriend/man/vakantieliefde/minnaar of one night stand? Hup kaarsjes aan en terug naar bed. Ennnn, jullie weten je daar vast en zeker goed te vermaken.

camping la playa, wat te doen op ibiza als het regentOf sluit jezelf op in een caravan bij camping La Playa.

Haal de ontdekingsreiziger in je naar boven

3) Leer je reisgezelschap beter kennen
We leven tegenwoordig zo in onze telefoons, dat we het soms lastig vinden om nog echt te connecten. Met wie je ook op vakantie bent, wanneer heb je diegene echt een bijzondere vragen gesteld? Superleuk om mee te nemen is het vragenspel Openhartig. Dan ben je altijd voorbereid op wat te doen op Ibiza als het regent. Stel elkaar omstebeurt een vraag en luister aandachtig. Zo leer je elkaar pas echt goed kennen. Heb je dit spel niet bij de hand? Een andere leuke is: 36 vragen om verliefd te worden. Of je nu wel of niet verliefd wil worden op je reisgezelschap: een diepere connectie is zo in ieder geval gemaakt. Ook de vragen van Pickwick zijn fijn voor een regenachtige dag.

Relax en neem een duik

4) Bezoek een spa
Wat te doen op Ibiza als het regent? Heel hard regent, waait en brrrr toch best wel fris is? Dan zoek je toch lekker de warmte op. Ga naar een spa, waar je jezelf een dagje heerlijk verwent en verwarmt. In Ibiza hebben ze geen grote spa's zoals we in Nederland gewend zijn. Dus Spa Zuiver als je dit leest? Gelukkig zijn er een aantal kleinere varianten, die je voornamelijk in het hoogseizoen kunt bezoeken: Vital Spa Sirenis, Agroturismo Atzaro, Hacienda Na Xamena - La Posidonia Spa en Aguas de Ibiza. In de wintermaanden zijn de volgende spa's geopend voor als het regent op Ibiza: Insotel Fenicia Prestige Suites & Spa en Can Curreau.

hacienda na xamena, la posidonia spa, wat te doen op ibiza als het regentHacienda Na Xamena - La Posidonia Spa oftewel het 8ste wereldwonder

5) Ga zwemmen in de regen

Niets zo lekker als de zee of een zwembad helemaal voor jezelf hebben. Het water heeft vaak een superchille temperatuur. Dus skinnydip diep in de zee en laat je heerlijk meedeinen met de golven. Let natuurlijk wel even op als het dondert en bliksemt. Met onweer de zee in gaan is alles behalve een goed idee. Ook leuk als je een vakantievilla met zwembad hebt: hang een netje op, koop een bal en daag je medebewoners uit voor een wedstrijd watervolleybal. Zet voor de winnaars maar vast een glas hierbas klaar, of twee. Lol gegarandeerd.

Wat te doen in Ibiza als het regent?

6) Bezoek Ibiza-stad

Als het regent op Ibiza dan zijn de stranden leeg en trekt 80% naar Ibiza-stad (Eivissa). Wees je hier dus van bewust dat deze plek verandert in een kleine Ants-kolonie, waar Ushuaia niets bij is. Schaf ten eerste een paraplu aan, zodat je gewapend bent tegen de druppels en het struinen kan beginnen. Slenter door de winkelstraten, bezoek D'alt Villa of duik een tapasbar in. Waar je van 's ochtends vroeg tot na middernacht kunt blijven zitten als je zou willen. Can Terra is een absolute aanrader, hier eet je verrukkelijke pincho's en andere Spaanse smaakmeesters. Wil je echt even wat anders doen als het regent in Ibiza-stad? Duik dan een museum in, zoals het Ibiza Museim of Contemporary Art. Gelukkig weet je voortaan wat te doen op Ibiza als het regent :).

can terra ibiza, pincho's, pincho's ibiza, wat te doen op ibiza als het regent, wat te doen in ibiza als het regentPincho's bij Can Terra