fbpx

Secret spots van Ibiza: tunnel naar Cala Blanca

secret spots ibiza, one day retreat ibiza

Secret spots van Ibiza: tunnel naar Cala Blanca

Natuurlijk is het een afweging die je maakt, wil je de secrets spots van Ibiza wel met de hele wereld delen? Het is natuurlijk niet zo leuk als jouw geheime plek ineens omgetoverd wordt tot vuilnisbeld in Rio, door de komst van hordes toeristen. Al zegt Boedhha: geluk kan nooit worden verminderd door te delen. Dus lees snel verder voor de locatie van de tunnel naar Cala Blanca.

secret spots van ibiza, one day retreat ibiza

Tunnel naar Cala Blanca

Eén van de meest gewaarborgde secret spots van Ibiza is de tunnel naar Cala Blanca. One Day Retreat Ibiza hoorde hier pas sinds kort over en het schijnt zelfs dat veel locals niet van het bestaan afweten. De hoogste tijd dus om hoed, zweep en leren jack te verzamelen, voor een hike naar deze Indiana Jones-waardige plek. Hopelijk zonder 7000 slangen, al zouden een paar van deze glibberige beesten het avontuur natuurlijk wel compleet maken. Voor wie nu ineens een beetje tunnelvrees krijgt, wees niet bang. Er is alleen een hele vriendelijke schildpad gespot, die je de weg wijst.

secret spots van ibiza, ibiza's secret spots

Hoe je bij deze geheime tunnel van Ibiza komt

Stel je navigatie in op Carrer des Dalias in Siesta. Parkeer de auto in de bocht, net voor de villa aan het einde van de straat. Volg dan het pad bij de blauwe pijl. Deze gaat eerst een klein stuk omhoog en dan daal je langzaam af naar beneden. Onderweg kom je nog wat meer blauwe pijlen tegen en natuurlijk meneer de schildpad. Wanneer je bij deze bron van wijsheid bent aangekomen, dan weet je het zeker: je zit op het goede pad. Nog even en je bent aangekomen bij de tunnel van Cala Blanca.

Secret spots van Ibiza: de tunnel

De wandeling vanaf de weg naar de tunnel duurt ongeveer 15 minuten. Mits je niet 100 keer stopt om foto's te maken van fladderende vlinders en schattige salamanders die het best leuk vinden om model te staan. De route loopt langs krachtige kliffen en door een prachtig, heuvelachtig gebied. Dichte schoenen zijn handig, al zouden mevrouw Croft en meneer Jones, deze route zo op hun blote voeten kunnen doen. Het is geen moeilijke hike dus. Wanneer je de tunnel eenmaal bereikt hebt is het zo'n 100 meter lopen richting Cala Blanca. Een superfijne plek om te picknicken, skinny dippen als de zee rustig is of te mediteren. Dus ga lekker op ontdekkingstocht, volg onze route of kies je eigen pad. Echt verdwalen kun je er toch niet.

Secret spots van ibiza, tunnel naar Cala Blanca, tunnel Ibiza, geheime tunnel Ibiza

Video van de route naar de secret spots van Ibiza

One Day Retreat heeft de route naar de geheime tunnel naar Cala Blanca vastgelegd. Wanneer je aan het begin van de tunnel bent, volg dan ook even het pad naar links. Hier kom je nog andere bijzondere beesten tegen (neeh echt geen slangen), vergezeld door muurschilderingen.