fbpx

Hotspots Ibiza: Can Guimo

Hotspots Ibiza Can Guimo, flexwerken op Ibiza

Hotspots Ibiza, Can Guimo

Hotspots Ibiza hoeven niet altijd groots en meeslepend te zijn. Het zijn vaak juist de pittoreske parels die deze stempel des te meer verdienen. Zo ook Can Guimo waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en een bloedgezellig interieur.

Geheim genot

Wanneer je Can Guimo binnenstapt zie je meteen waarom dit plekje bij hotspots Ibiza hoort. Je ogen spelen pingpong en gaan van de met taarten gevulde vitrine weer terug naar de muren met duizend-en-één-decoraties. Van bijvoorbeeld de godin Tanit, een klein altaar tot de spirituele schilderijen en delicate doeken. Alles vraagt erom bekeken én bewonderd te worden. Voor je nog verder met je al je zintuigen afdwaalt in het miniatuur museum, is het tijd om een keuze te maken uit al het lekkers. Met wat voor een intolerantie je ook geboren bent, of waar je van overtuigd bent geraakt om het te mijden. Bij Ibiza hotspot Can Guimo vind je het hoe dan ook, of dus juist niet. Maak de keuze uit glutenvrije opties en een ruim vegetarisch én veganistisch aanbod. Vooral het laatste is een erg fijne bijkomstigheid voor een (ei)land waar vlees synoniem lijkt te staan aan mannelijkheid.

Proeven, proeven en nog meer proeven

Strijk neer op het fijne terras, kies een plekje aan de bar of één van de tafels. Vergeet vooral niet de ABC-smoothie te bestellen met: manzana (appel), zanahoria (wortel) en remolacha (biet). Zowel het broodje met pompoen, geitenkaas en tahin als die met geitenkaas en zongedroogde tomaten is behoorlijk lekker. Heb je nog ruimte over, haast je dan weer snel naar de vitrine om je ogen en je opengevallen mond nog net iets gekker te maken. Natuurlijk heb je nog plek overgelaten voor carrot cake, brownie of appelkruimeltaart.

Waar vind ik deze pittoreske parel

Hotspots Ibiza Can Guimo vind je aan de weg die van Eivissa naar Sant Joan de Labritja gaat. Je zult er waarschijnlijk vaak voorbij zijn gereden, zonder dat je bent gestopt. Het is dan ook wel echt een plek waarvan je even moet weten dat er iets bijzonders zit. Gelukkig weet je dat nu en trap je de rem voortaan in wanneer je Can Guimo nadert. Extra fijn is het feit dat deze leuke lunchtent het hele jaar door geopend is. Dus ook zeer geschikt voor de mensen die Ibiza in de winter bezoeken.

Can Guimo
Carretera San Juan km 14
07812, Ibiza

Can Guimo is dagelijks geopend van 10:00 - 18:30 en op zondag van 11:00 tot 18:30.