fbpx

Nazomer op Ibiza

nazomer op ibiza

Nazomer op Ibiza

De oplettende lezer ziet direct dat onderstaande foto niet in de nazomer gemaakt is. De zon gaat dan meer in het Westen onder én Benirrás lijkt in het niets op dit Waar is Wally-tafereel. In de nazomer keert de rust terug op het eiland, waardoor je de bijzondere sfeer nog beter kunt voelen. Wees niet bang dat er in de nazomer op Ibiza niets te beleven valt. Sommige mensen hebben het beeld van dichtgetimmerde spooksteden én ja die zijn er ook. Playa D'en Bossa en San Antonio bijvoorbeeld (op Hostal La Torre na), maar daar wil je sowieso al niet verblijven ;). One Day Retreat Ibiza tipt de leukste activiteiten voor de 'herfst' ofwel nazomer.

nazomer op Ibiza

Wandel het hele eiland rond

In de nazomer leent Ibiza zich perfect om te exploren. Natuurlijk kun je alleen op pad gaan om te hiken, maar wil je jezelf eens flink uitdagen? Zowel mentaal als fysiek? Doe dan mee aan the Around the Island Adventure van Walking Ibiza. Tweemaal per jaar wordt deze tocht georganiseerd (in oktober en mei), waarbij je in totaal zo’n 260 km langs de kustlijn aflegt. Verwacht letterlijk diepe dalen en hoge pieken, maar vooral een ervaring die je jouw hele leven bij je draagt. We spreken de man (Toby Clarke) achter Walking Ibiza over deze bucketlist-ervaring.

Interview met Toby Clarke van Walking Ibiza

Hoe bereid je je voor op deze uitdaging?
‘’Het hele jaar door doe ik aan hiken, dus mijn lichaam is wel gewend geraakt aan lange wandelingen. Toch telkens wanneer ik weer aan the Around the Island Adventure begin, hoor ik mijn lichaam denken: daar gaan we weer.’’

Wat is je meest memorabele herinnering aan dit avontuur?
‘’Ik heb de hele kustlijn nu acht keer gelopen, waardoor ik zoveel herinneringen heb. Al zijn het vooral de verschillende mensen die allemaal hun eigen reis maken, die me bijblijven. Tijdens de inauguratie spreek je elkaar en dan na vijf a zes dagen zie je pas echt hoe men is: nadat alle lagen zijn afgepeld. Dit is elke keer weer zo prachtig om mee te maken. Wandelen door de natuur maakt ieder mens gelijk: of je nu een miljonair bent of Jan Modaal. Wanneer je eenmaal begint te lopen verdwijnen de barrières en wordt de groep één.’’

Wat doe je als je gedachten je vertellen om op te geven?
‘’Meestal is het niet mijn geest die zegt om te stoppen, maar mijn lichaam! Na 30 km per dag te lopen, worden mijn benen moe en gebruik ik juist mijn geest om door te gaan. Ik geloof dan ook in wilskracht om fysieke problemen te overwinnen. Ook gebruik ik graag affirmaties om verder te komen. Wanneer ik alleen loop vind ik het fijn om te zingen, om te praten met de natuur en soms merk ik op dat een libelle mij de weg wil wijzen. Ja, soms denken mensen die me passeren dat ik wel een klein beetje gek ben, haha. Ach, voordat ik het weet ben ik zo op mijn bestemming.’’

Voor meer informatie: www.walkingibiza.com

Toby Clark by Ana Lui

Mercadillo St Jordi

Tijdens de warmste dagen van het jaar voelt het terrein van de Sant Jordi markt aan als de Dasht-e Lut woestijn in Iran. Knap als je het een uur uithoudt op deze markt. Tijdens de nazomer en in de wintermaanden is het een stuk aangenamer om op schatten te jagen. Op deze kofferbakmarkt zonder kofferbakken vind je alles wat je maar nodig hebt, of niet wist dat je het nodig had. Voor wie op zoek is naar gereedschap, een tennisraket of een prachtige poef. De meeste items zijn tweedehands, maar kunnen ook veertiendehands zijn. Sant Jordi is een authentieke markt, waar je hele andere kraampjes vindt dan de gemiddelde hippiemarkt. Ook is dit de plek om edelstenen te kopen, planten en unieke accessoires.

De Sant Jordi markt wordt elke zaterdag gehouden van 08:00 tot 15:00 in de hippodroom van St Jordi.

sant jordi market

Spirit Festival

Waar menig festival draait om headliners, grote hoeveelheden drank en soms wat chemische toevoegingen, is men op het Spirit Festival: high on love. Hier komt alles wat vrij is samen om het leven te vieren op een bewuste, spirituele en vooral verbonden manier. In de nazomer op Ibiza wordt het terrein van Atzarro omgetoverd tot één groot retreat centrum. Holy healing, er is zoveel keuze dat je zou willen dat je jezelf het liefst een keer of tien onder het kopieerapparaat wil leggen. De speciale openingsceremonie begint al ruim een uur voordat het reguliere programma start. Vanaf 13:00 is het lastig kiezen tussen estatic dance, yoga of een cacao ceremonie. Daarnaast kun je luisteren naar inspirerende talks en natuurlijk bijzondere beats. Dj Kareem Raihani zal het festival vanaf zonsondergang afsluiten met zijn bijna spirituele sound. Ook aan de kinderen van de toekomst is gedacht en deze kunnen de hele dag terecht in een speciale area en lekker creatief bezig zijn. Het Spirit Festival wordt zowel in de nazomer op Ibiza georganiseerd als in april.

Voor meer informatie: Ibiza Spirit Festival.

Spirit Festival Atzarro

Kajakken tijdens zonsondergang

Benirrás hartje augustus op zondag, is vergelijkbaar met een bezoek aan IKEA op de gelijknamige dag: je bent niet de enige met dit puike idee. Er rijdt een pendelbus, omdat de parkeerplaatsen overvol zijn. Ook heb je een verrekijker nodig om nog een leeg stukje strand te spotten. Natuurlijk hangt er nog steeds een chille vibe, maar wil je net even wat minder aura’s om je heen? Ga dan in het naseizoen. Al is de Benirrás Sunset Kayak tour misschien wel het softijsje van je bezoek. Bij Active Ibiza kun je de prachtige baai vanaf het water bekijken, waar het geluid van de trommelaars versterkt wordt door de zee en je een geweldig uitzicht hebt op de dansende menigte. De tours worden wekelijks georganiseerd tot eind november.

Voor meer informatie: Active Ibiza

Active Ibiza

Wil je meer tips over de nazomer op Ibiza? Lees dan deze blog met de fijnste restaurants die het hele jaar door geopend zijn op Ibiza.

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.