fbpx

Sportscholen op Ibiza en andere tips om fit te blijven op het eiland

sportscholen op Ibiza

Sportscholen op Ibiza

Mandje brood met aioli hier, gamba’s in knoflookolie daar en doe er ook maar de allergrootste kan sangria bij. Komt deze bestelling je bekend voor? Al het Spaanse lekkers is natuurlijk overheerlijk, alleen wil je straks Ibiza niet met extra bagage bij de taille weer verlaten. Gelukkig hoeft dat ook niet, want met deze sportscholen op Ibiza en andere tips blijf je happy&fit tijdens je verblijf op jouw favoriete eiland.

Lunch als een koning

Heb je de echte eilandbewoners weleens geobserveerd? Wanneer je langs een typisch Spaans tentje loopt? Zoals bijvoorbeeld Bon Lloc in Jésus? Dan zie je dat een Ibicenco klein ontbijt. Ze beginnen de dag vaak met een koffie en een tostada met tomaat. Wanneer siësta begint gaan letterlijk alle (broek)riemen los. Dan is het tijd voor het moment waar alle Spanjaarden naartoe leven: de lunch. Deze maaltijd wordt net zo uitgebreid als het Laatste Avondmaal gevierd, met zoveel mogelijk vrienden of de hele familie aan een grote tafel. De pannen paella zijn niet aan te slepen en het eetfeest gaat veelal gepaard met flink wat vaten wijn. Wanneer de avond aanbreekt eten de Spanjaarden volgens het picar, picar principe. Slechts een paar kleine tapas of pincho’s, zodat de buik niet te vol zit wanneer ze gaan slapen. Daarbij valt het op dat de meeste Ibicenco’s ontzettend tenger gebouwd zijn en er heel slank uitzien. Wat kun je hiervan leren? Wanneer je kijkt naar je dagelijkse caloriebehoefte dan start je met een klein ontbijt, geniet je van een grote lunch die je gedurende de dag weer makkelijk kunt verbranden en eindig je weer met een kleine maaltijd. Vier daarbij het leven zoals de Spanjaarden doen en wees lief voor jezelf. Gepieker neemt de zorgen van morgen niet weg, maar wel de kracht van vandaag.

paella

Beweeg net nog een beetje meer

Ben je ondanks het advies om niet te piekeren toch bang dat je straks niet meer in je favoriete zomerjurk past? Naast een positieve mindset is het handig om je bewust te zijn van de feiten. Wanneer het gaat om afvallen, of simpelweg op gewicht blijven, dan draait het voor 80% om wat je eet en voor 20% om voldoende beweging. Abs are made in the kitchen, bevestigt dit principe. Wil je het leven op Ibiza lekker bourgondisch blijven vieren en toch fit blijven? Dan is het van belang om net nog even iets meer te bewegen. Doe dit in één van de sportscholen van Ibiza, of in de natuur. Vaak onderschatten we hoeveel we consumeren en overschatten we onszelf wanneer het om bewegen gaat. Laat je huurauto een dagje thuis en verken het eiland te voet. Huur een stand up paddle board en dans tot je erbij neervalt. Daag je gezelschap uit voor beach ball of waag je, net zoals bijna alle sportieve Spanjaarden, aan een potje padel. Na zoveel inspanning zul je nog meer genieten van je welverdiende middagdutje op het strand. Wist je dat je zelfs al slapende calorieën verbrandt?!

Go sporty spice

Kies elke dag één of meerdere activiteiten uit waarbij je een flink aantal calorieën verbrand én beloof dat je nooit meer een schuldgevoel hebt, wanneer je iets lekkers in je mond steekt. Het leven draait uiteindelijk om het vinden van de juiste balans, waarbij uitschieters en compenseren dit samen vormen.

  • Wandelen – 414 kcal/uur.
  • Zwemmen – 375 kcal/uur.
  • Dansen – 400 kcal/uur.
  • Kajakken – 390 kcal/uur.
  • Vinyasa yoga – 312 kcal/uur.
  • Beach volleybal – 625 kcal/uur.
  • Stand up paddling – 400 kcal/uur.
  • Slapen – 78 kcal/uur.

Het calorieverbruik is gebaseerd op een vrouw van 35 jaar, 67 kilo met een lengte van 170 cm. Weeg je minder, dan verbrand je ook minder calorieën. Weeg je meer dan verbruik je dus ook… meer.

Sportscholen op Ibiza: BFIT

Naar de gym gaan op Ibiza heeft meer voordelen dan je wellicht denkt. Je kunt je training die je thuis doet voortzetten, knappe Spanjaarden spotten en misschien zelfs een beetje Spaans leren. Op Ibiza kun je talloze sportscholen vinden, waarvan BFIT in Ibiza-stad veruit de meest luxueuze keuze is met de meeste opties. Hier komen de fitste mensen van het eiland samen en kom je zowel als individuele sporter als groepsles-lover goed aan je trekken. Doe in groepsverband mee met een HIIT-training, yoga of pilates. Wil je jezelf uitdagen? Bezoek dan de Hero-les. Let wel op: alle groepslessen zijn in het Spaans waarbij je jouw buurvrouw natuurlijk gewoon kunt kopiëren. Naast het uitgebreide lesrooster vind je bij BFIT onder andere een superfijne spa, fitbox en een groot zwembad.

sportscholen op Ibiza

Sportscholen op Ibiza: The Workout Club Ibiza

Train je liever buiten en om nog net iets specifieker te zijn: met je voeten in het zand? Dan is The Workout Club Ibiza helemaal volgens jouw manifestatie. Op het strand van Talamanca kun je elke maandag, woensdag en vrijdag je dag direct goed starten met een pittige personal group training. Om 08:30 begint de sessie en deze duurt 45 minuten. Verwacht veel squats, lunges en sprintjes over het strand. Ben je meer een avondsporter? Dan kun je op maandag en woensdag om 18:30 trainen op het strand van Santa Eularia. Welke les je ook volgt, na afloop is er altijd de befaamde sweaty group hug, want zweten? Dat doe je sowieso. Wil je ook trainen met The Workout Club Ibiza? Reserveer dan een sessie voor 12,5 euro door een mail te sturen naar info@twc-ibiza.com of zoek ze even op via Facebook.

sportscholen op Ibiza, the workout club Ibiza

Sportscholen op Ibiza: Energii

Bij Energii in Ibiza-stad draait het allemaal om één ding: reformer pilates. Deze speciale work-out wordt uitgevoerd op een imposante machine die met weerstand werkt. De training komt oorspronkelijk uit het gezondheidsmekka van Amerika: Los Angeles. Dankzij Karen Bandez kun je jouw favoriete work-out nu ook op Ibiza volgen, die niet voor niets extreem geliefd is bij modellen. Tijdens de sessie worden de zogenoemde slow twitch spiervezels aangepakt. Deze spiervezels worden niet groter, maar langer én dat is nu precies wat je wilt. Kies voor de rustigere ‘classic reformer’ of daag jezelf uit tijdens de ‘power reformer’. Deze work-out van vijftig minuten heeft veel weg van een HIIT-training, waarbij het de heerlijke beats zijn die ervoor zorgen dat je niet opgeeft.

Een drop-in les kost 15 euro en rittenkaarten zijn nog veel voordeliger. Woon je op Ibiza? Dan mag je de lessen zelfs tweemaal gratis proberen.

sportscholen op Ibiza, Energii

Sportscholen op Ibiza: Fraile

Basic Fit en Fit For Free zijn bekende concepten in Nederland. Het zijn gyms waar je eigenlijk alles vindt, behalve veel ruimte. Dit houdt dan ook weer in dat de prijzen lekker laag zijn én dat is best een fijne bijkomstigheid op het redelijk dure Ibiza. Bij Fraile kun je een dagpas kopen (€ 12), een weekpas (€ 30) kopen of natuurlijk een maandabonnement. Naast alle apparaten die je nodig hebt, biedt Fraile groepslessen aan én vindt je deze gym verspreid over het hele eiland. Met vestigingen in Ibiza, Jesus, St Jordi, San Antonio en Santa Eularia.